Roganović ne menja sredinu, ostaje u Švedskoj do 2024.

Rukomet 21. jan. 202113:57 > 14:07
Podeli:
Zoran Roganović
Foto: RSCG

Zoran Roganović, selektor rukometaša Crne Gore, koji je 2019. godine preuzeo švedsku ekipu Guifa, opravdao je očekivanja, dobio novi ugovor, pa će u Švedskoj ostati do 2024. godine.

U trenutku kada je prošla sezona prekinuta zbog koronavirusa, tim iz grada Eksilstune, kojeg je vodio strateg sa Cetinja, bio je na 12. mestu od 14 timova, nakon što je u 30 utakmica, prikupio 15 bodova.

Posle 19 utakmica u sezoni koja je u toku, izabranici Zorana Roganovića su izjednačili bodovni učinak iz prošle sezone. Guif trenutno zauzima deseto mesto, sa nekoliko utakmica manje u odnosu na ekipe koje su u ovom trenutku bolje plasirane.

Selektor reprezentacije Crne Gore, sa kojom je učestvovao na prošlom šampionatu Evrope, ostavio je dubok trag u švedskom rukometu kao igrač, a sada ga ispisuje kao trener. Tokom igračke karijere, igrao je u šampionatu Švedske od 2003. do 2018. godine, a postigao je 2.277 golova.

Pre nego što je postao šef struke prvog tima Guifa, Zoran Roganović je kao trener radio sa mlađim selekcijama H43 Lunda, kluba u kojem je proveo najveći deo igračke karijere, a bio je i asistent u Lugiju.

Mali kuriozitet predstavlja podatak da je Crna Gora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u grupi sa selekcijama Švedske, Rumunije i RS Kosova, a da će dueli sa Švedskom biti od vitalnog značaja za plasman na šampionat Evrope.

Komentari

Vaš komentar