Roganović pred Tunis: Spremamo iznenađenje za EP

RSCG

Rukometaši Crne Gore okupili su se u Podgorici i odradili prvi trening pred učešće na turniru u Tunisu, na kojem će od 4. do 6. novembra igrati protiv Tunisa, Švajcarske i Zelenortskih ostrva.

Ovo je prvo okupljanje popularnih “lavova”, nakon maja i uspešno završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, u kojima su pobedom protiv Rumunije u Podgorici, izborili učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, gde ih u januaru naredne godine čekaju mečevi u grupi protiv Danske, Slovenije i Severne Makedonije.

„Iako smo ranije mnogo puta igrali sa Slovenijom i Makedonijom, pa i sa Danskom, mislim da moramo da dođemo sa iznenađenjima i novim taktičkim detaljima. Utakmice na turniru u Tunisu dobro će nam doći da probamo nešto novo, a okupićemo se ponovo u Podgorici od 20. do 24. decembra sa momcima sa šireg spiska, probati da proširimo listu kandidata i da imamo 16 dobrih igrača na šampionatu Evrope“, rekao je selektor Zoran Roganović.

Zoran Roganović
RSCG/Filip Filipović

Roganović se za ovu akciju odlučio za kombinovani sastav, kako bi priliku da se dokažu stručnom štabu, dobili igrači koji nisu bili na prethodnim okupljanjima ili nisu imali značajniju minutažu.

„Na šampionatu Evrope jednostavno moramo da imamo 16 igrača koji mogu da izdrže prvo tri utakmice u grupi, a zatim i drugi deo takmičenje, jer ćemo ovoga puta probati da napravimo korak više u odnosu na prethodno Evropsko prvenstvo i stignemo do druge faze takmičenja“, naglasio je Roganović i dodao:

„Na turniru u Tunisu, odigraćemo tri utakmice za tri dana. To je slično onome što nas očekuje na šampionatu Evrope. Mečevi na turniru koji slede, biće idealna prilika da vidimo gde se nalazimo u ovom momentu, kao i da počnemo da gradimo stil igre, koji bi trebalo da bude iznenađenje na Evropskom prvenstvu, koji bi trebalo da nam donese plasman u drugu fazu takmičenja”.

Izabranici Zorana Roganovića imaće različite rivale i različite stilove igre na turniru koji sledi i koji će zaista biti jako dobra provera, odnosno početak priprema za Evropsko prvenstvo koje je na programu u januaru, naredne godine.

Komentari

Vaš komentar