Roganović za SK: Bolji smo od Grčke, sve zavisi od nas!

RSCG

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gora, odradili su mini pripreme u Podgorici, vratili se klupskim obavezama, a 13. i 16. aprila igraju baraž mečeve protiv Grčke. Na talonu je plasman na Svetsko prvenstvo.

Podsećanja radi, Grčka je u prvom krugu baraža, napravila iznenađenje, jer je dva puta slavila protiv Bosne i Hercegovine, protiv selekcije koja je bila učesnik prethodnog šampionata Evrope – 24:17, 28:26.

“Iskreno, očekivali smo Bosnu i Hercegovinu u odlućujućim baraž mečevima za mesto na planetarnoj smotri, ali nakon svih problema koje je imala pomenuta selekcija uoči duela sa Grcima, odlazak selektora, izostanak velikog broja bitnih igrača, epilog dvomeča je očekivan, jer je Grčka selekcija koja mnogo ulaže i koja napreduje iz godine u godinu”, naglasio je za Sport Klub, selektor Crne Gore, Zoran Roganović, pa nastavio:

Rukometna reprezentacija Crne Gore
REUTERS/Bernadett Szabo

“Rekao sam da je Grčka kvalitetna selekcija. Pokazala je to u dvomeču protiv Bosne i Hercegovine, ali u dvomeču koji sledi, sve zavisi od nas. Mi se pitamo. Pokazali smo na Evropskom prvenstvu, na kojem smo izborili plasman u glavnu rundu takmičenja, slavili protiv Severne Makedonije, Slovenije i Hrvatske, da smo kadri za velika dela. Bolji smo od Grčke. Moraćemo to da potvrdimo na parketu, ali ne sumnjam da će pristup dvomeču koji sledi biti na željenom nivou, da ćemo odigrati sa mnogo energije i motiva, da ćemo uspeti da ostvarimo cilj, a to je plasman na treće veliko takmičenje u nizu. Pored toga, smatram da ćemo imati šta da pokažemo i na Svetskom prvenstvu”.

RSCG/Stefan Ivanović

Crna Gora će dvomeč protiv Grčke igrati 13. i 16. aprila. U istom terminu, snage će u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo odmeriti Severna Makedonija i Češka, Hrvatska i Finska, dok Srbija čeka bolju selekciju iz duela između Slovenije i Italije. U ovom momentu, Slovenija je bliža cilju jer je prvi meč, kao gost, dobila sa 29:28.

Komentari

Vaš komentar