Roganović za SK: Sudbina je u našim rukama

Podeli:
Foto: Svetozar Janičić

Rukometaši Crne Gore, bez pet igrača iz startne postave i bez zajedničkog treninga, pred utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, poraženi su u gostima od aktuelnog vicešampiona planete, selekcije Švedske sa 27:24 (15:13).

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gore, iako oslabljeni i suočeni sa velikim problemima, borili su se kao lavovi tokom čitavog meča. Nebojša Simić je bio fenomenalan na golu, Crna Gora je bila jako blizu osvajanja kapitalno važnog boda na putu ka šampionatu Evrope, ali su Šveđani uz vetar u leđa koji su dobili od arbitara, uspeli da slome otpor izabranika Zorana Roganovića.

Rukomet:

Da nije u pitanju subjektivna ocena, potvrđuje podatak da je Crna Gora više od 20 minuta igrala sa igračem manje na terenu, a tri puta su dvojica rukometaša Crne Gore istovremeno bila isključena. U završnici meča, arbitri su za desetak minuta, dosudili šest sedmeraca za Švedsku. Simić je skinuo dva, ali…

Zadovoljan sam zalaganjem i igrom. Imam samo reči divljenja i zahvalnosti. Pristup meču je bio na vrhunskom nivou, momci su se borili kao lavovi za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Bilo je naravno i grešaka, ali sam uveren da bi smo stigli do pozitivnog rezultata da je kriterijum suđenja bio ujednačen, ali na našu žalost nije”, naglasio je za Sport Klub, selektor Crne Gore, Zoran Roganović posle meča u Švedskoj.

Samo 24 časa kasnije, popularnim “lavovima” je stigla nagrada za veliki trud i borbu protiv Švedske. Naime, selekcije RS Kosova je na svom parketu odigrala nerešeno sa Rumunijom – 23:23, pa sada Crna Gora, čvrsto drži sudbinu u svojim rukama. Švedska ima šest, Rumunija tri, Crna Gora dva, a selekcija RS Kosova jedan bod. Do kraja kvalifikacija, ostale su tri runde, izabranici Zorana Roganovića na svom parketu čekaju Švedsku i Rumuniju, a gostuju selekciji RS Kosova.

Dobar rezultat za nas, mogu slobodno da kažem i svojevrsna nagrada za sve što smo prikazali i preživeli u Švedskoj. Međutim, nema mesta opuštanju, naprotiv. Sada sudbinu držimo u svojim rukama i ne smemo da je ispustimo. Verujem da ćemo u preostala tri meča, konačno biti kompletni, da će pristup utakmicama biti isti, kao što je to bi slučaj nedavno protiv Švedske. U tom slučaju, nemam nikakvu dilemu da ćemo drugi put uzastopno uspeti da stignemo do smotre najboljih selekcija Starog kontineta”, poručio je Zoran Roganović.

Podsećanja radi, plasman na šampionat Evrope će izboriti po dve provoplasirane selekcije iz osam grupa, uz četiri najbolje reprezentacije na trećem mestu.

U narednom kolu, Crna Gora gostuje selekciji RS Kosova, a zatim slede dueli sa Švedskom i Rumunijom na svom parketu. Posao Crnoj Gori, mogla bi da olakša već pomenuta Švedska, ukoliko bi u narednom kolu opravdala ulogu favorita protiv Rumunije u gostima.

Zoran Roganović
Foto: RSCG
Komentari

Vaš komentar