RSCG: Petar Kapisoda jednoglasno do novog mandata

RSCG

Petar Kapisoda i u naredne četiri godine biće predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore. Na vanrednoj sednici Skupštine, kojoj je prisustvovalo 26 od 32 delegata, Kapisoda je dobio jednoglasnu podršku za drugi mandat.

Za predsjednika Saveza, Kapisoda je prvi put izabran 29. januara 2019. godine i četvrti je predsednik Rukometnog saveza Crne Gore.

Skupština je imenovala i nove članove Upravnog odbora, čiji članovi će na predlog predsednika Kapisode biti Vesko Mujović, Milutin Vušurović, Miladin Mijajlović, Aleksandar Špadijer, Milija Zeković, Igor Noveljić, Ljubo Perišić i doskorašnji kapiten državnog  tima Vasko Ševaljević.

Jednoglasno je novi mandat dobila i predsednica Skupštine Saveza Zorica Kovačević.

Reuters

Tokom prvog mandata Petra Kapisode, ostvareni su sjajni rezultati reprezentativnih selekcija. Ženska reprezentacije je ostvarila najbolji plasman na prvenstvima sveta osvajanjem petog mesta na šampionatu u Japanu 2019, a u novembru prošle godine okitila se bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu.

Muška reprezentacija ostvaruje odlične rezultate, redovan je učesnik najvećih takmičenja, na Evropskom prvenstvu 2022. izborila je plasman u glavnu rundu i ostvarila istorijski rezultat osvajanjem 11. mesta, dok je na Svetskom prvenstvu koje je u toku, napravila još jedan iskorak i to plasmanom u glavnu rundu.

RSCG/Stefan Ivanović

Osim sjajnih rezultata reprezentativnih selekcija, Savez je u protekle četiri godine pokazao i izuzetne organizacione sposobnosti, za koje je dobio priznanja od Evropske i Svetske rukometne federacije. Crna Gora je naime, bila domaćin dva prvenstva Evrope za mlađe reprezentativne selekcije, jedina u svetu organizovala je dva olimpijska kvalifikaciona turnira, a prošle godine je zajedno sa Slovenijom i Severnom Makedonijom, bila domaćin Evropskog prvenstva za rukometašice.

RSCG/Stefan Ivanović

Uz to, Podgorica će u avgustu ove godine biti domaćin Evropskog prvenstva za kadetkinje.

Komentari

Vaš komentar