Rukometašice Srbije neće igrati u Tokiju

Rukomet 20. mar 202118:53 > 19:0613 komentara
Foto: IHF

Ženska rukometna reprezentacija Srbije neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Srpkinje su izgubile od Mađarske 31:23 (16:12) na kvalifikacionom turniru u Đeru i izgubile svaku šansu da dođu do najveće smotre svetskog sporta. Vize za Japan iz ove grupe izvadile su Rusija i Mađarska.

Od početka je delovalo kao da Mađarice igraju sa više žara. Povele se 2:0 i nijednog trenutka tokom prvih 30 minuta nisu ispuštale prednost. Razlika je konstantno bila između tri i pet razlike.

povezane vesti

Uz to Srbija je pravila mnogo tehničkih grešaka i promašila nekoliko zicera, tako da i kada je imala šansu da se približi, nije uspevala to da učini. Posle prvih 30 minuta skor je bio 16:12 za Mađarsku.

Najbolja u prvom poluvrmenu u timu Srbije bila je 36-godišnja Marina Dmitrović, koja je postigla četiri gola i čini se imala najviše hrabrosti. U redovima Mađarica Aniko Kovačić je dala četiri gola, a po tri puta su se u strelce upisale Marton i Sandra Sološi Cacik.

Slika se nije mnogo promenila u nastavku. Mađarska je dominirala na terenu i polako uvećavala prednost sjajnim akcijama posebno sa krila. Kada su sredinom drugog dela povele 26:18 bilo je jasno da će izboriti mesto u Tokiju. Srbija je do kraja samo pokušavala da umanji poraz.

Sološi Cacik sa sedam i Aniko Kovačić sa šest golova nosile su igru Mađarica. Dobra partija Marine Dmitrović i šest postignutih golova nisu bili dovoljni za ozbiljniji otpor reprezentaciji Mađarske.

Srbija u poslednjem kolu igra protiv Kazahstana u meču koji nema rezultatski značaj, dok će Mađarska i Rusija odigrati meč za prestiž.

 

Komentari

Vaš komentar