SEHA eliminisala Vardar sa F4, Vujović šokiran odlukom

Podeli:
Getty Images

Čelnici SEHA liga doneli su blago rečeno kontroverznu odluku. Zbog koronavirusa u sastavu Vardara, eliminisali su tim iz Skoplja sa finalnog turnira, a na F4 poslali Zagreb.

Podsećanja radi, uzabranici Veselina Vujovića, rukometaši Vardara, slavili su u dvomeču sa Zagrebom, ali je posle meča, golman Borko Ristovski bio pozitivan na koronavirus, a SEHA je donela odluku da ne rizikuje, nego da eliminiše ekipu Vardara sa završnog turnira.

„Kakva sramota! Kažu da je pozitivan samo Borko, dok za sedmoricu igrača nije prošlo dve nedelje od druge doze vakcine pa su kritični. Hteli smo da ponovimo test, ali nam nisu dali. Svi imamo PCR testove, tražili smo ih da ih ponovo naprave. Hteo sam da idem sa jedanaest igrača koji imaju potvrdu o vakcinaciji, ali nam ni to nisu dozvolili“, rekao je Veselin Vujović, trener Vardara.

Oglasila se naravno i SEHA.

„Nakon interne rasprave, Izvršni odbor proverio je dokumenta i preporuke i složio se sa visokom odgovornošću i svešću da ne može da ugrozi takmičenje i zdravlje svih učesnika“, saopštila je SEHA.

Finalni turnir je na programu od 3. do 5. septembra, a u polufinalu, snage će odmeriti Zagreb i Meškov Brest, odnosno Vesprem i ukrajinski Motor Zaporožje. Finalni turnir se igra u Zadru.

Komentari

Vaš komentar