SEHA: Nekse dobilo triler protiv Vardara, vratio se Bakić

Foto: RSCG

Počela je SEHA liga, a u prvoj rundi, hrvatski Nekse je kao gost, posle velike borbe i neizvesne završnice, slavio protiv Vardara u Skoplju sa 25:24 (13:11).

Prevagu na tasu Neksea, doneli su Fahrudin Melić sa šest, Halil Jaganjac sa pet, Merin Jelinić sa četiri gola.

Ono što može da raduje navijače Neksea, ali i ljubitelje rukometa u Crnoj Gori je činjenica da se posle teške povrede kolena i pauze od šest meseci u sastav tima vratio reprezentativac Aleksandar Bakić, koji je u Nekse stigao kao pojačanje iz Komova iz Andrijevice.

Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Kod Vardara, raspoloženi za igru u napadu, bili su Timur Dibirov i Kuni Morales sa po pet, odnosno Goce Georgijevski i Darko Đukić sa po tri gola.

Ulogu meč vinera, prigrabio je Predrag Vejin koji je na 40 sekundi pre kraja pogodio za 25:24. Morales je pokušao da donese bod Vardaru, ali je njegov pokušaj izblokiran.

RK Partizan

Ostale utakmice su na program 7. i 8. februara, a ekipe su podeljene u dve grupe.  U grupi A su Prešov, Zagreb, Partizan i Pelister, dok su u grupi B, Nekse, Vardar, Vojvodina i Motor Zaporožje.

Treba naglasiti da sve ekipe posle prve faze takmičenja nastavljaju sa doigravanjem za titulu, ali će dve prvoplasirane u grupama, direktno u četvrtfinale, dok će ekipe koje budu na kotama tri i četiri, igrati utakmice osmine finala.

Komentari

Vaš komentar