SP: Danska vs. Španija, Francuska vs. Švedska

Rukomet 27. jan. 202122:52 > 28. jan. 2021 9:071 komentar
Podeli:
rukometna reprezentacija Španije
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

U polufinalu Svetskog prvenstva u rukometu, snage će posle više nego zanimljivih duela u četvrtfinalu, odmeriti Danska i Španija, odnosno Švedska i Francuska.

Posle čudesnog meča između Danske i Egipta, koji su Danci posle izvođenja sedmeraca dobili sa 39:38, usledili su nova, za nijansu manja uzbuđenja.

Danska će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je pobedila Norvešku sa 31:26 (21:15). Španci su ponovo uspeli da nametnu igru sa mnogo tranzicije, po kojoj su prepoznatljivi i u kojoj se snalaze kao riba u vodi, pa su Norvežani pognutih glava napustili teren.

Prevagu na tasu Španije, doneli su Aleks Dušebajev sa osam, Horhe Makeka Penjo sa četiri, odnosno Anhel Perez i Feran Sole Sala sa po tri gola. Kod Norveške, raspoloženi za igru u napadu, bili su Magnus Jondal sa šest, Sander Sagosen i Goran Johansen sa po četiri gola.

Nedugo zatim u polufinale je stigla i Švedska koja je deklasirala Katar sa 35:23 (14:10). Katar je u prvom poluvremenu uspevao da održi rezultatski priključak, ali je u nastavku na parketu postojala samo jedna selekcija – Švedska.

Najefikasniji u sastavu Šveđana, bili su Lukas Pelas i Valter Krinc sa po osam, Maks Darj sa pet i Džonatan Karlsbogard sa tri gola. Kod Katara, bolji od ostalih, bili su Marko Frenkis sa pet, Mahmed Adadi i Jusuf Ali sa po tri gola.

Šveđani su čekali rivala u polufinala, jer su se na utakmici između Francuske i Mađarske, kao i na meču između Egipta i Danske igrali produžeci. Bance Banhidi je u završnici meča pogodio za 30:30, Francuska je imala poslednji napad, ali je pokušaj fenomenalnog beka, Dika Mema izblokiran.

Usledio je rat nerava, u kojem je više snage i koncentracije, imala Francuska, koja je slovila za favorita pre početka meča, ali je morala propisno da se namuči, kako bi tu ulogu opravdala i na parketu.

Prevagu na tasu Francuske, doneli su Mikael Gigu sa šest, Hugo Deskat sa pet, Nedim Remili sa četiri, Nikolas Turnat i Dika Mem sa po tri gola. Kod Mađarske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Bence Banhidi sa šest, Bendeguz Boka sa pet, odnosno Dominik Mate i Zoltan Sita sa po četiri gola.

Komentari

Vaš komentar