SP: Hrvatska ide u glavnu rundu bez bodova

Podeli:
ženska rukometna reprezentacija Francuske
REUTERS/Bo Amstrup

Kompletirana je prva faza takmičenja na Svetskom prvenstvu za rukometašice u grupama E, F, G i H. Hrvatske je izborila plasman u glavnu rundu, u koju posle poraza od Japana 28:26 (14:14), ulazi bez bodova.

U glavnoj rundi već su formirane dve grupe. U prvoj će igrati: Nemačka i Danska sa po četiri boda, Mađarska i Južna Koreja sa po dva, Češka i Kongo bez bodova. U drugoj grupi su: Španija i Brazil sa po četiri, Japan i Argentina po dva, Hvratska i Austrija  bez bodova.

Hrvatska je posle poraza od Brazila slavila protiv Kameruna, a zatim nije uspela da savlada Japan i stigne do dva dragocena boda za glavnu rundu takmičenja. Posle prvog poluvremena, na semaforu je pisalo 14:14, Hrvatska je u nastavku pobegla na 23:20, ali zatim potpuno stala, što je Japan iskoristio da stigne do preokreta.

Najefikasnije u sastavu Hrvatske, bile su Larisa Kalaus sa šest, Ana Turk sa pet, Katarina Jezić i Ana Debelić sa po četiri gola. Prevagu na tasu Japana, donele su Kaho Nakajama sa devet i Jumi Kaihara sa četiri gola.

U mečevima poslednjeg kola, postignuti su sledeći rezultati: Argentina – Kina 36:24, Brazil – Paragvaj 33:19, Češka – Slovačka 24:23, Kongo – Tunis 33:24, Hrvatska – Japan 26:28, Danska – Južna Koreja 35:23, Nemačka – Mađarska 25:24, Španija – Austrija 31:19.

Ostali učesnici glavne rudne takmičenja na Svetskom prvenstvu, kao i sastavi grupa, biće poznati posle mečeva koji su na programu 7. decembra, a u centru pažnje kada su ljubitelji rukometa u regionu u pitanju, biće dueli između Srbije i Rusije, Slovenija i Angole, odnosno Francuske i Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar