SP: Makedonci moraju da pobede Argentinu

Martin Rose, Getty Images

Rukometaši Severne Makedonije krenuli su na Svetsko prvenstvo sa ciljem da se probiju u drugu fazu takmičenja. Na startu, Makedonci su poraženi od Norveške sa 39:27, a u drugom kolu od Holandije sa 34:24 (18:11).

Prevagu na tasu Holandije, koja je u prvoj rundi slavila protiv Argentine, doneli su Smits sa 10, Bajns sa sedam i Stejns sa četiri gola. Kod Severne Makedonije, Peševski i Kuzmanovski su postigli po četiri, Kosteski i Manaskov po tri gola.

Makedonci su očekivali poraz od Norveške, koja slovi za jednog od favorita kada je reč o borbama za medalju. Nadali su se da mogu da pariraju Holandiji, ali ništa od toga.

Uprkos navedenom, Makedonci će imati još jednu priliku da izbore plasman u drugu fazu takmičenja, a duel sa Arentinom koji je na programu 17. januara nosi prefiks biti ili ne biti za obe selekcije.

Martin Rose/Getty Images

U ostalim mečevima, Nemačka je pobedila Srbiju sa 34:33, pa sada ima četiri, a Srbija dva boda. U narednoj rundi, Nemačka igra protiv Alžira, a Srbija protiv Katara. Belgija je posle poraza od Danske, uspela da savlada Tunis sa 31:29, dok je Egipat posle sjajne partije i pobede nad Hrvatskom, slavio i protiv Maroka sa 30:19. Egipat u poslednjoj rundi igra protiv SAD, a Maroko protiv Hrvatske.

Komentari

Vaš komentar