SP (Q): Crna Gora čekala BiH, dočekala Grčku

REUTERS/Bernedet Szabo

Rukometaši Bosne i Hercegovine, ostali su bez selektora, jer je Ivica Obrvan, samo par dana pre baraž mečeva za plasman na Svetsko prvenstvo, podneo ostavku, a zatim su u dvomeču poraženi od Grčke – 24:17, 28:26 (12:10). Grčka će u glavnoj baraž rundi, igrati protiv Crne Gore.

U revanšu, koji je odigran u Tuzli, rukometaši Bosne i Hercegovine su nastojali da nadoknade minus iz prvog duela, ali su Grci pokazali da su ozbiljna ekipa, kadra da pomrsi račune favoritima.

Prevagu na tasu Grčke, doneli su Teodoros Boskos sa 10, Dimitrios Ciras sa sedam i Pantelemion Kostakidis sa četiri gola. Kod Bosne i Hercegovine, raspoloženi za igru u napadu, bili su Damir Kadrić i Alen Ovčina sa po pet, odnosno Dino Hamidović i Ibrahim Haseljić sa po četiri gola.

Rukometaši Crne Gore koji su prigrabili epitet iznenađenja na prethodnom šampionatu Evrope, na kojem su stigli do glavne runde, na kojem su slavili protiv Severne Makedonije, Slovenije i Hrvatske, čekali su Bosnu i Hercegovinu u odlučujućim mečevima za mesto na planetarnoj smotri, ali su dočekali selekciju Grčke.

Rukometna reprezentacija BiH
GEPAxpictures xChristianxWalgram via Guliver

Prednost domaćeg parketa u prvom duelu koji je na programu u aprilu, imaće Grčka, a revanš će se igrati u Crnoj Gori. Izabranici Zorana Roganovića, popularni „lavovi“ iz Crne Gore, slove za favorita, ali je reč opuštanje zabranjena.

Najbolji primer za to je sudbina selekcija Bosne i Hercegovine.

Komentari

Vaš komentar