SP (Q): Grčka krenula ka Crnoj Gori, Slovenija ka Srbiji

Rukometna reprezentacija BiH
GEPAxpictures xChristianxWalgram via Guliver

Rukometaši Srbije i Crne Gore čekaju rivale u odlučujućim baraž mečevima za plasman na Svetsko prvenstvo, koji su na programu u aprilu, a kako sada stvari stoje, bliži duelima sa Crnom Gorom i Srbijom, su Grčka i Slovenija.

Naime, Grčka je na svom parketu, posle odlične igre tokom čitavog meča, nadigrala Bosnu i Hercegovinu, koja je nekoliko dana pre prvog baraž meča ostala bez selektora Ivice Obrvana. Uprkos navedenom, BiH je slovila za favorita, ali je Grčka prvi meč dobila sa 24:17 (10:8), pa rukometaše BiH očekuje pakleno težak posao tokom revanša koji se igra u Tuzli, 19. marta.

Najefikasniji u sastavu Grčke, bili su Malios sa 13, Milonas sa četiri i Ciras sa tri gola. Kod Bosne i Hercegovine, raspoloženi za igru u napadu, bili su Jozimović i Gradan sa po četiri, odnosno Haseljić i Lukić sa po dva gola.

Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Slovenija se mučila, ali je u Italiji, pobedila Italiju sa 29:28 (14:16), pa je u ovom momentu daleko bliža plasmanu u glavnu rundu kvalifikacija, odnosno duelima sa selekcijom Srbije. Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Marguc sa 10, Vlah sa šest i Gaber sa četiri gola. Kod Italije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Bronzo sa sedam, Maroki sa šest i Arčori sa četiri gola.

Kiril Lazarov
REUTERS/Antonio Bronic

U ostalim baraž mečevima, Finska je bez borbe izborila plasman u glavnu rundu protiv Ukrajine, Izrael je pobedio Litvaniju sa 28:24, Farska Ostrva su bez borbe dobila Belorusiju.

Revanš mečevi su na programu 19. marta, a 17. marta, će snage odmeriti: Austrija – Letonija, Severna Makedonija – Rumunija, Portugalija – Švajcarska.

Komentari

Vaš komentar