SP: Rusija pregazila Severnu Makedoniju

Podeli:
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Još jedan težak poraz za reprezentaciju Severne Makedonije na Svetskom prvenstvu u Egiptu. Savladala ih je Rusija 32:20 (19:9) u meču grupe 4.

Makedonci su očajno počeli meč. Rusi su vrlo brzo poveli 3:0 i onda samo uvećavali prednost. Vrlo brzo je na semaforu stajalo 7:1, pa 10:3. Potpuni raspad u igri Makedonije dogodio se u finišu prvog dela, kada je „zbornaja“ stigla i do plus deset. Na poluvreme se otišlo rezultatom 19:9.

povezane vesti

Drugih 30 minuta je bilo samo odrađivanje posla. Sve vreme je razlika varirala od osam do deset golova u korist Rusa. Pred kraj su sa dva pogotka došli do maksimalnih 12, što je bio i konačan rezultat.

U ujednačenoj ekipi Rusije najefikasniji je bio Soroka sa šest golova, dok su se Vasilev i Kornev, četiri puta upisali u strelce. Kuzmanovski sa šest golova bio je jedina svetla tačka u Severnoj Makedoniji.

Rusi su ovom pobedom ostali u igri za četvrtfinale. Sada imaju pet bodova iz četiri meča i dele prvo mesto sa Švedskom, koja ima meč manje. Prate ih Slovenija i Egipat sa četiri boda iz tri odigrane utakmice. Sa četiri poraza Severna Makedonija je prikucana za dno tabele.

U drugom meču popodnevnog programa Portugal je bio bolji od Švajcarske 33:29. Sada vode u grupi 3 sa šest bodova. Isti učinak imaju i Francuzi sa mečom manje. Švajcarska je peta sa dva boda iz četiri duela i bez šansi da prođe u narednu fazu.

 

Komentari

Vaš komentar