SP (U20): CG namučila Dansku, pobede Hrvatske i Slovenije

Rukomet 22. jun. 202220:331 komentar
Podeli:
RSCG/Stefan Ivanović

Počelo je Svetsko prvenstvo za rukometašice do 20 godine, a što se selekcija iz regiona tiče, Crna Gora je namučila, ali je poražena od Danske sa 24:20 (12:11), Hrvatska je savladala Kazahstan sa 36:15 (18:6), dok je Slovenija slavila protiv Meksika sa 37:18 (23:8). Domaćin smotre najboljih selekcija planete je Slovenija.

Crna Gora je pružila odličan otpor selekciji Danske koja slovi za jednog od favorita na Svetskom prvenstvu, ali nije uspela da stigne do iznenađenja. Najefikasnije u sastavu Crne Gore, bile su Nađa Kadović i Sara Gugač sa po pet, odnosno Gordana Marsenić sa četiri gola.

Hrvatska je nadigrala Litvaniju. Najefikasnije u sastavu Hrvatske bile su Mija Brkić i Bruna Zrnić sa po šest, odnosno Lara Burić sa četiri gola. Prevagu na tasu Slovenije protiv Meksika, donele su Neja Polak sa 10, Ivona Burukčić sa pet i Nena Černigoj sa četiri gola.

Crna Gora je u grupi sa Danskom, Argentinom i Italijom, pa i dalje ima realne izglede da stigne u drugu fazu takmičenja. Slovenija je u grupi sa Nemačkom, Meksikom i Čileom. Gotovo je izvesno da će igrati u drugom krugu. Isto važi i za Hrvatsku, koja je u grupi sa Austrijom, Švajcarskom i Kazahstanom.

U narednoj rundi, Crna Gora igra protiv Argentine, Hrvatska igra protiv Austrije, dok će Slovenija odmeriti snage sa selekcijom Čilea.

Komentari

Vaš komentar