Španija preko Poljske do polufinala, Švedska ili Norveška?

Martin Rose, Bongarts

Rukometaši Španije izborili su plasman u polufinale Evropskog prvenstva. U meču koji je nosi prefiks biti ili ne biti, pobedili su Poljsku sa 28:27 (14:13), pa sada čekaju epilog meča između Švedska i Norveške.

Naime, pomenuti duel će dati odgovor na pitanje – koja će selekcija uz Španiju, izboriti plasman u polufinale. Norveškoj odgovara remi u meču koji sledi. U slučaju da Norveška pobedi, osvojila bi prvo mesto u grupi, a Španija bi bila druga.

U suprotnom, Španija bi sa prve pozicije čekala rivala u polufinalu, a Švedska sa druge. U grupi 2, za plasman u polufinale, boriće se Danska, Francuska i Island.

REUTERS/Radovan Stoklasa

Španija je opterećena imperativom pobede imala velikih problema protiv rasterećene i motivisane selekcije Poljske, koja nije želela da se preda bez velike borbe. Ipak, na desetak minuta pre kraja, Španci su uspeli da pobegnu na 26:23, a zatim su ljubomorno čuvali stečeni kapital do kraja meča.

Najefikasniji u sastavu Španije, bili su Feran Sole Sala, Abelo Gomez i Marselo Kasado sa po tri,odnosno Perez Fernandez i Treho Figueras sa po tri gola. Kod Poljske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Arkadijuš Morito sa šest, odnosno Damijan Pržtula, Mihal Dašček i Pjotr Jadraščik sa po pet golova.

U ostalim mečevima grupe 2, snage će odmeriti Nemačka i Rusija, odnosno Švedska i Norveška. Nemačka, Rusija i već pomenuta Poljska, nemaju nikakve izglede za plasman u polufinale, niti za osvajanje trećeg mesta u grupi, koje donosi meč za peto mesto i borbu za direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Treba napomenuti da su sigurni učesnici Svetskog prvenstva Danska, kao aktuelni šampion planete, odnosno Švedska i Poljska, kao domaćini.

Komentari

Vaš komentar