Sramotni rezultati utakmica, RSS slučaj predao policiji

Rukomet 4. maj. 202217:36 > 17:465 komentara
Podeli:
rukomet lopta
Ivica Drusany / Shutterstock.com

Rukometni savez Srbije oglasio se u sredu saopštenjem nakon sastanka održanog zbog sumnje u regularnost dva meča u Prvoj rukometnoj ligi Vojvodine za žene.

Iz Saveza su poručili da je dokumentacija predata policiji i tužilaštvu kako bi bili istraženi svi detalji.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Dana 4. maja 2022. godine u prostorijama Rukometnog saveza Srbije održan je hitan sastanak rukovodstva i komesara za bezbednost RSS sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine povodom ishoda utakmica 20. kola Prve rukometne lige Vojvodine za žene odigranih između ŽRK Temerin – ŽRK Ravangrad koja je završena rezultatom 86:15 (43:5) i ŽRK Mokrin – RK Ruma koja je završena rezultatom 18:47 (6:33).

S obzirom da se ŽRK Temerin i RK Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja RSS i da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika između ove dve ekipe će odlučivati o prvaku Lige.

Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RSS i dostavilo prikupljeni materijal u vezi izražene sumnje na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte.

Na osnovu svega iznetog na sastanku doneta je odluka o podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice.

Rukometni savez Srbije kao i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RSS, postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji“.

Snimke utakmica, koje su uživo strimovane na YouTube kanali RSS možete pogledati ispod. Praktično će vam sve biti jasno i bez intervencije i istrage policije i tužilaštva.

 

Komentari

Vaš komentar