Srbija protiv Ukrajine na startu EP

Podeli:
FOTO: RSS

Rukometna reprezentacija Srbije mečom protiv Ukrajine danas od 18 časova počeće učešće na Evropskom prvenstvu u mađarskom Segedinu.

Prethodnih nedelja pored naporenih treninga, izabranici Tonija Đerone morali su da se bore i sa koronavirusom koji je ušao među igrače i stručni štab. Evropska rukometna federacija suočena sa novonastalom epidemiološkom situacijom tokom prethodnih nekoliko dana donela je odluku o izvesnim izmenama procedura.

povezane vesti

U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umesto dosadašnjih predviđenih 14 dana, period izolacije je smanjen na pet dana i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.

Selektor Toni Đerona, saopštio je spisak rukometaša koji će predstavljati Srbiju u Segedinu, gde će u okviru grupe C odmeriti snage sa reprezentacijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

Na spisku se nalaze: Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Đorđić, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Đukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić.

Usled jednog broja pozitivnih slučajeva Covid 19, još uvek nije poznat konačan sastav tima, obzirom da je neizvesno da li će kroz svakodnevno testiranje biti novih slučajeva pozitivnih igrača. Đerona je u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije rekao:

Bilo je veoma teško. Ovo je, mislim, prvi put u našim životima da se susrećemo sa ovakvom situacijom. Prva nedelja bila je sjajna, a posle toga je krenula ova noćna mora. Hvala igračima što su u ovim uslovima uradili sve da imamo najbolje moguće pripreme i treninge. Znamo da nije laka situacija, ali ovo nekada može da pomogne da porastemo kao tim. Trudimo se da budemo optimisti i da damo sve od sebe.

Posle Ukrajine, Srbija će odmeriti snage sa Hrvatskom 15. i Francuskom 17. januara. Obe utakmice počinju u 20.30 časova.

 

 

Komentari

Vaš komentar