Tivćanima poslednja karta za elitno društvo

Privatna arhiva

Rukometaši Lovćena, Komova, Budvanske rivijere, Berana i Partizana iz Tivta igraće u mini ligi za prvaka, dok će se u mini ligi za opstanak boriti Rudar, Mornar, Danilovgrad i Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Ostalo je da se odigraju još dva odložena meča, u pitanju su dueli između Mornara i Komova, odnosno Komova i Lovćena, ali je većina dilema rešena, ostaje da se vidi koliko će bodova preneti Komovi u mini ligu za prvaka.

Izabranici Dejana Stjepčevića, rukometaši Partizana, držali su sudbinu u svojim rukama. U Danilovgradu im je trebao pozitivan rezultat, da bi stigli do mini lige za prvaka. Tivćani su na poluvremenu vodili sa 12:8. Danilovgrad se nije predavao, pa je na tri minuta pre kraja na semaforu pisalo 19:19.

Usledila je triler završnica, Nemanja Barac je na 50 sekundi pre kraja pogodio za 20:19, a u tom trenutku je od velikog značaja bila činjenica da Tivćane i remi vodi u mini ligu za prvaka. Do kraja meča, mreže su mirovale, na radost Partizana iz Tivta – 20:19 (12:8).

Prevagu na tasu Partizana koji je tokom sezone imao mnogo problema sa koronavirusom, povredama, odlascima ključnih igrača, doneli su Nemanja Barac sa sedam, Bogdan Međedović, Vuk Kaluđerović i Veselin Drakulović sa po tri gola. Kod Danilovgrada, bolji od ostalih, bili su Miloš Krivokapić sa sedam i Miloš Jokanović sa četiri gola.

Lovćen je sačuvao oreol nepobedivosti. Cetinjani su pobedili Jedinstvo iz Bijelog Polja sa 33:25 (17:12). Najefikasniji u sastavu Lovćena, bili su Igor Marković i Vuk Latković sa po sedam, Petar Eraković sa šest i Slobodan Bulajić sa četiri gola. Kod Jedinstva, bolji od ostalih bili su Danilo Joksimović sa 10, Aleksandar Đurđević sa četiri i Nikola Jelić sa tri gola.

Budvanska rivijera je posle velike borbe pobedila Berane sa 25:24 (12:12). Prevagu na tasu Budvana, doneli su Đorđo Peruničić sa sedam, Radivoje Đodić sa šest i Danilo Pajović sa četiri gola. Kod Berana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nemanja Đurašković i Luka Došljak sa po sedam i Milun Danić sa šest golova.

Tabela: Lovćen 30, Budvanska rivijera 24, Komovi 21, Berane 19, Partizan 15, Rudar 14, Mornar 12, Danilovgrad 5, Jedinstvo je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar