Tunis bolji od Crne Gore, Mađarska od BiH

Podeli:
Zoran Roganović
RSCG/Filip Filipović

Rukometaši Crne Gore poraženi su u drugom kolu na turniru u Tunisu od domaćina sa 30:28 (15:12). Istovremeno, Bosna i Hercegovine je odigrala prijateljski meč protiv Mađarske, a u gostima je poražena sa 26:24 (14:11).

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Mirko Radović sa četiri, Miloš Vujović, Miloš Božović, Filip Vujović, Marko Lasica sa po tri gola. Dva puta su mrežu Tunisa pogađali Nebojša Simović, Radojica Čepić, Stefan Čavor, Branko Vujović i Božo Anđelić, a po jednom, Luka Vujović i Stevan Vujović.

Prvi golman reprezentacije Crne Gore i jedan od najboljih golmana Evrope, Nebojša Simić, koji je protiv Švajcarske imao 18 odbrana, odmarao je protiv Tunisa, a priliku su dobili Mile Mijušković i Nikola Matović.

RSCG

Izabranici Zorana Roganovića, koji su u Tunis krenuli u kombinovanom sastavu, pobedili su u prvoj rundi Švajcarsku sa 35:31, dok je Tunis slavio protiv Zelenortskih Ostrva sa 28:27. U drugoj rundi, Tunis je prikazao daleko bolju partiju, dok popularni „lavovi“ nisu bili na nivou, na kojem su bili protiv Švajcarske. Tunis je kontrolisao dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, pa je zasluženo stigao do pobede. U poslednjem kolu turnira, Crna Gora igra protiv Zelenortskih Ostrva.

Bosna i Hercegovina je odigrala dobra meč protiv Mađarske, bila je konkurentan rival tokom čitavog meča, ali je Mađarska bila bolja. Mađarska je prvo poluvreme dobila sa 14:11, a zatim je ljubomorno čuvala stečeni kapital, znalački odbijala nalete rukometaša Bosne i Hercegovine, koji su nastojali da stignu do neizvesne završnice, ali nisu uspeli u tome.

Komentari

Vaš komentar