Turnir u Tunisu: Početak priprema za šampionat Evrope

Rukomet 26. okt. 202111:29
Podeli:
Zoran Roganović
RSCG/Filip Filipović

Izabranici Zorana Roganovića, rukometaši Crne Gore, tokom EHF nedelje učestvovaće na turniru u Tunisu, na kojem će od 4. do 6. novembra odmeriti snage protiv Tunisa, Švajcarske i Zelenortskih ostrva.

Biće to prvo okupljanje izabranika selektora Zorana Roganovića nakon maja i uspešno završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, u kojima su pobedom protiv Rumunije u Podgorici, izborili učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Za predstojeću akciju koja će biti odlična provera pred Evropsko prvenstvo na kojem će Crna Gora u januaru naredne godine igrati u Debrecinu protiv Danske, Slovenije i Severne Makedonije, selektor Roganović računa na 17 igrača.

RSCG

Na spisku se nalaze: golmani – Nebojša Simić, Mile Mijušković, Nikola Matović; bekovi – Arsenije Dragašević, Miloš Božović, Stevan Vujović, Božo Anđelić, Radojica Čepić, Stefan Čavor, Branko Vujović, Risto Vujačić; pivoti – Nebojša Simović, Luka Vujović; krila – Miloš Vujović, Filip Vujović, Marko Lasica, Mirko Radović.

Selektor Roganović za ovu akciju odlučio se za kombinovani sastav kako bi priliku da se dokažu stručnom štabu dobili i igrači koji nisu bili na prethodnim okupljanjima ili nisu imali značajniju minutažu.

Okupljanje reprezentacije planirano je za 1. novembar. Reprezentacija će do 3. novembra i odlaska za Tunis trenirati u Podgorici. Crna Gora će prvog dana turnira, 4. novembra igrati protiv Švajcarske, dan kasnije na programu je duel protiv Tunisa, a protivnik u poslednjem kolu, 6. novembra je reprezentacija Zelenortskih ostrva.

Komentari

Vaš komentar