“Tužna sam, igrale smo srcem, a trebalo je glavom”

Podeli:
Bojana Popović
ŽRK Budućnost/D.Starčević

U prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, Budućnost je ubedljivo poražena od aktuelnog šampiona Evrope, ekipe Đera na svom terenu – 30:19. Sve dileme oko plasmana na finalni turnir su praktično otklonjene.

Đer je i pre meča slovio za veikog favorita, jer je Budućnost tokom sezone imala i ima mnogo problema sa koronavirusom i povredama. Šampion Evrope je sjajno otvorio meč, stekao prednost od četiri gola. Podgoričanke su uspele da svedu deficit na 9:10, imale su dva minuta, dve igračice više na parketu, a prvo poluvreme je dobio Đer sa 16:11. U tom momentu je bilo jasno da je sve gotovo.

Izabranice Bojane Popović imale su ogromnu želju i ogroman motiv, ali su u prevelikoj želji da budu konkurentne najboljem timu Starog kontinenta, kako se to popularno kaže “izgorele”. Imale su mnogo oscilacija i grešaka, a moćna ekipa Đera je to umešno znala da kazni.

Đer je pokazao da je najbolji tim na planeti. Igrao je dobro u svim fazama, a mi smo u prvom poluvremenu uspeli da se vratimo u meč, imali priliku da ovaj period igre završimo u egalu, ali smo popustile u odbrani i napravile mnogo grešaka u napadu. Đer je to kaznio lakim golovima iz tranzicije”, naglasila je Bojana Popović, prvi trener Budućnost i selektor ženske reprezentacije Crne Gore, pa nastavila:

Tužna sam, jer smo trebale da pokažemo mnogo više. Međutim, umesto da igramo glavom, igrale smo srcem. Prevelika želja je donela mnogo grešaka, a tako se ne može igrati protiv Đera. Ono što je dobro posle meča protiv šampiona Evrope, je činjenica da su mlade devojka u sastavu tima, stekle ogromno iskustvo, da su shvatile na čemu je potrebno da rade, kako da se ponašaju na parketu, ako žele, a sigurna sam da žele, da u periodu koji sledi budu konkurentne najboljim timovima i rukometašicama planete”.

Revanš meč je na programu 10. aprila u Mađarskoj, a Đer je gotovo izvesno već na finalnom turniru. Odigran je još jedan meč četvrtfinala, a Bukurešt je na svom parketu pobedio CSKA iz Moskve sa 32:27. U ostalim mečevima, snage će odmeriti Brest i Mec, odnosno Kristijanstad i Rostov.

Komentari

Vaš komentar