Uroš Bregar novi selektor srpskih rukometašica

Rukomet 3. apr 202119:44
Podeli:
Uroš Bregar
RSS

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije imenovao je u subotu novog selektora nakon što je dan ranije dužnosti razrešen Ljubomir Obradović. Poverenje je ukazano Urošu Bregaru.

Odlukom Upravnog odbora imenovani su i ostali članovi stručnog štaba.

Bregarov pomoćnik biće ujedno i selektor juniorske ženske reprezentacije – Dragan Markov. Trener golmana ženske seniorske reprezentacije je Branka Jovanović. Pomoćnik u juniorskoj selekciji biće Vlada Šimičić. Selektor kadetske reprezentacije biće Zoran Barbulović, a pionirske Dragan Mrkaić.

Bregar ima 42 godine, radio je kao trener Krima iz Ljubljane, bio je pomoćnik u Vardaru, vodio je mađarski VAC, a poslednjih šest godina radio je u državnom timu Slovenije.

„Bio sam počastvovan pozivom Rukometnog saveza Srbije. Posle toliko godina odluka bila je teška odluka da okončam mandat u selekciji Slovenije. Slovenačka reprezentacija dugo nije bila na velikoj sceni. Poslednje Evropsko prvenstvo odigrano je 2010, a na Svetskom prvenstvu se nije pojavila 12 godina. Naoravili smo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima i jedan veliki iskorak u poslednjih pet godina. Mislim da je došlo vreme za promenu, za neku novu energiju koja je potrebna i meni i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u zajedničkom radu stručnog štaba i igračica možemo da napravimo neki veliki rezultat“, rekao je novi selektor za sajt RSS.

Prvi izazov za novog selektora biće mečevi baraža za Svetsko prvenstvo 2021. protiv Slovačke koji se igraju u Šalji (17. aprila) i Beogradu (21. aprila).

„Imaćemo par dana za trening pred prvu utakmicu. Krećemo sa analizom protivnika. Razgovarao sam sa više-manje svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za državni tim. Znam da je ekipa malo starij, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Podmlađivanje će doći prirodnim procesom. Želim na početku da pozovem sve, jer igračice pre svega delim na kvalitetne i manje kvalitetne. Stvari u rukometu se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezentaciju“, rekao je Bregar.

Komentari

Vaš komentar