Vane: Ostvarili smo uspeh, ali trenutno sam tužan

Hampus Vane
Reuters/ Mohamed Abd El Ghany

Švedska je ostarila fenomenalan uspeh na Svetskom prvenstvu. Nije bila u grupi glavnih favorita, nije bila u kompletnom sastavu, ali je sjajnim partijama stigla do finala, gde je Danska bila nepremostiva prepreka.

Fenomenalni Hampus Vane, koji je izabran u idealnu postavu šampionata, nije bio preterano raspoložen posle finala i pored podviga koji je napravila selekcija Švedske.

„Trenutno se osećam baš tužno, iako sam svestan kao i svi u timu da smo ostvarili veliki uspeh, da smo premašili očekivanja, ali nije lako kada ste blizu trona i zlatne medalje, a na kraju gledate rivala kako slavi na pomenutom tronu. Posebno sam tužan jer smo mogli da pobedimo, jer smo odigrali odlično, ali je Landin pravio čuda na golu. Mlad smo tim, išli smo korak po korak, raslo nam je samopouzdanje, stigli smo do finala, a sada je ostao žal što nismo stigli do zlata. U ovom trenutku jedva čekam da se vratimo kući, jer se osećam izuzetno umorno i emotivno ispražnjeno. Osećanja su mu kao i svima u timu pomešana. Sa jedne strane smo ponosni i srećni, a sa druge neizmerno tužni“, naglasio je Vane.

Komentari

Vaš komentar