“Veliki izazov, ogromna čast i obaveza”

Podeli:
Bojana Popović
ŽRK Budućnost/D.Starčević

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore doneo je odluku da svojevremeno jedna od najboljih rukometašica planete, prvi trener Budućnosti i donedavno, asistent selektora Kima Rasmusena, Bojana Popović, preuzme žensku reprezentaciju.

Odluka je doneta na osnovu stave, da je doprinos Bojana Popović na putu ka osvajanju šestog mesta na šampionatu Evrope i što je mnogo važnije, plasmanu na Olimpijske igre, bio od neprocenjivog značaja, te da nema razloga da se nastavlja saradnja sa Rasmusenom, jer je Bojana bolja opcija u svakom pogledu.

Bojana Popović će debitovati na klupi reprezentacije Crne Gore 16. aprila protiv Belorusije u Podgorici u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo u Španiji, koje se održava u decembru ove godine. Bojana Popović će sedeti na klupi popularnih “lavica” na Olimpijskim igrama u Japanu.

Imenovanje za selektora doživljavam kao veliku čast, ali i obavezu, na čemu dugujem zahvalnost Upravnom odboru Saveza koji mi je ukazao poverenje. Nastojaću da ga opravdam, svesna značaja funkcije koju ću obavljati i koja predstavlja ostvarenja sna za svakog trenera”, rekla je Bojana Popović i nastavila:

Tokom dva takmičenja na kojima sam bila deo stručnog štaba, ali i kroz rad u Budućnosti, imala sam priliku da se upoznam sa svim reprezentativkama, a verujem da će to iskustvo biti dragoceno pred izazove koji nas očekuju u narednom periodu. Olimpijske igre su svakako najvažnije takmičenje u ovoj godini, ali pre toga imamo baraž protiv Belorusije, u kojem želimo da opravdamo ulogu favorita i izborimo plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji”.

Bojana Popović je osvojila šest trofeja u Ligi šampiona, osvojila je srebro na Olimpijskim igrama u Londonu….

Radujem se radu sa nacionalnim timom, pred nama je veliki posao, ali verujem da imamo znanja i kvaliteta da na najbolji mogući način odgovorimo na sve izazove koji nas očekuju. Najvažniji je posvećen rad igračica, stručnog štaba, kao i Saveza. Tako je bilo do sada, takav pristup nas je i doveo do Olimpijskih igara u Tokiju”, zaključila je Bojana Popović.

Komentari

Vaš komentar