Šešum: Ne postoji čaroban štapić

Vesti rukomet 6. nov. 201621:25 > 21:27
Podeli:
rss.org.rs

Srpski rukometaš Žarko Šešum rekao je da je selekcija Belorusije zasluženo slavila u meču dve reprezentacije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj. Izabranici Jovice Cvetkovića su poraženi sa 36:27 u niškom „Čairu“, samo nekoliko dana posle trijumfa u Poljskoj.

Delovali smo dezorijentisano. Moramo da spustimo loptu i krenemo polako dalje. Videli smo da ne postoji čarobni štapić i da sa četiri treninga i više hiljada pređenih kilometara ne može sve da se skocka. Belorusi su bili bolji od nas u svim segmentima. Imamo dva boda iz ovog mini ciklusa i prava je šteta što ga nismo završili sa četiri“, rekao je Šešum.

Selektor Jovica Cvetković je istakao da je razlog poraza od Belorusije umor.

Čestitam Belorusiji na pobedi i izuzetno dobroj igri. Utakmica u Poljskoj nas je slomila, pokušali smo sve, ali ništa nije išlo od ruke, apsolutno u svim segmentima smo pali. Uzrok toga je umor. Probali smo da se regenerišemo posle Poljske, ali očigledno smo se previše potrošili. Igračima nemam šta da zamerim, mogu samo da čestitam. Imali smo plan da osvojimo dva boda u ova dva meča. Potrebno je vremena da se igrači naviknu na moj sistem rada. Biće to bolje u budućnosti. Prihvatam sve što nije valjalo, a momci su dali sve od sebe“, istakao je Cvetković.