Golman Nemaca: Duvnjak je poseban

Vesti rukomet 19. jan 201718:10 > 18:14
Podeli:
Elsa/Getty Images

Golman nemačke rukometne reprezentacije Andreas Volf rekao je da je hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak „igrač vrlo retke sorte“ pred susret dva tima u petom kolu Svetskog prvenstva u Francuskoj.

Pred taj duel, oba tima imaju po četiri pobede, pa je u njemu ulog prvo mesto u grupi C.

Duvnjak je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač sveta“, kaže Volf o hrvatskom napadaču koga vrlo dobro poznaje, budući da obojica igraju za nemački Kil.

Duvnjaka Nemci smatraju centralnom figurom hrvatskog tima. Stoga će Volfov primarni zadatak na ovoj utakmici biti da zaustavi najboljeg igrača sveta iz 2013. godine.

Najbolji je u napadu, ali dobro igra i u odbrani. On je lider“, kaže nemački rukometaš Paul Druks, „Hrvati su bili ubedljivi u dosadašnjem toku šampionata. Kao i mi, pobedili su u sve četiri odigrane utakmice u grupi i sa velikim samopouzdanjem ulaze u meč protiv nas“.

Na drugoj strani, trener hrvatskog tima veruje u svoj tim i kaže da će njegova ekipa dobro odigrati predstojeću utakmicu.

Da li će to biti dovoljno, videćemo“, rekao je Željko Babić.

Babić računa na odmornog Duvanjaka, koji se tokom cele utakmice protiv Čilea nijednom nije našao na terenu.

Utakmica protiv Nemačke će biti teška, ali znamo koliko smo jaki. Možemo da im zadamo udarac“, završava hrvatski stručnjak.

Babić je sa hrvatskim timom do sada osvojio srebro na Evropskim prvenstvima 2008. i 2010, kao i na Svetskom prvenstvu 2009.

Hrvatski mediji se nadaju preokretu i predviđaju: “Ovi momci će uskoro vladati svetom“.

Rukometne reprezentacije Hrvatske i Nemačke sastaju se u petak od 17.45 u Ruanu.