Posle debakla na SP – Prokop novi selektor Nemaca

Podeli:
Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Rukometna reprezentacija Nemačke dobila je novog selektora posle debakla na Svetskom prvenstvu u Francuskoj, a na njenu klupu stigao je Kristijan Prokop.

Nemci su, iako su grupni deo takmičenja završili kao prvi, ispali sa planetarnog šampionata u osmini finala, posle poraza od Katara.

Taj neočekivan poraz bio je povod Daguru Sigurdsonu da podnese ostavku na mesto selektora. Nešto više od nedelju dana kasnije, za selektora je imenovan Prokop, 38-godišnjak koji je od 2013. vodio Lajpcig.

Mogućnost da postanem selektor nemačke rukometne reprezentacije je izuzetna čast i veliki izazov. Zahvaljujem se Rukometnom savezu Nemačke na ukazanom poverenju i klubu HfK iz Lajpciga koji je ovaj transfer učinio mogućim. Naša reprezentacija ima velike ciljeve. Radujem se što ću biti deo toga“, komentariše svoj novi angažman nemački stručnjak.

Spekuliše se da će na Prokopovo mesto u Lajpcigu doći Mihael Bigler, sadašnji trener ženske rukometne reprezentacije Nemačke. 56-godišnji stručnjak je vodio i mušku rukometnu reprezentaciju Poljske od 2012. do 2016. godine.