Švalb o Prokopu: Nedostaje mu iskustvo

Podeli:
Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Nemački rukometni trener Martin Švalb skeptičan je po pitanju novoizabranog selektora nemačke reprezentacije Kristijana Prokopa.

Ono što mu nedostaje jeste iskustvo u internacionalnim takmičenjima. Prokop ima relativno kratku karijeru na visokom nivou. Selektor reprezentacije mora da podnese enorman pritisak, to je potpuno drugačija vrsta dužnosti. Eto ja sa 38 godina nisam bio spreman za to“, kaže trener rukometnog kluba Hamburg.

Pored toga, Švalb je kritikovao način na koji je izabran nasledik Dagura Sigurdsona. Pošto su Nemci ispali sa Svetskog prvenstva u osmini finala, zbog čega je Sigurdson dao ostavku, Rukometni savez Nemačke je objavio imena kandidata koji bi mogli da naslede Islanđanina. Pored Prokopa, nekadašnji reprezentativac Nemačke koji trenutno radi kao trener Martin Maur je bio druga opcija.

Bauer je sada u situaciji da u javnosti izgleda kao gubitnik. To je potpuno nepotrebno i to nisu smeli da dozvole“, kaže Švalb.

Prokop je u petak proglašen novim selektorom nemačke reprezentacije. U klubu koji trenutno vodi – DhfK iz Lajpciga će ostati do 1. jula, posle čega će stupiti na novu dužnost. 

Na njegovo mesto u Lajpcigu će doći selektor ženske rukometne reprezentacije Nemačke Mihael Bigler.