F4: Bukureštu bronza za utehu, Budućnost četvrta

Vesti rukomet 7. maj. 201716:53 > 16:55
Podeli:
Jeff Gross/Getty Images

Prošlogodišnji šampion Lige šampiona rumunski Bukurešt pobedio je u borbi za treće mesto crnogorsku Budućnost sa 26:20 (13:12).

Rukometašice Bukurešta sišle su dva stepenika niže u odnosu na prethodnu godinu, dok je Budućnost drugu godinu zaredom nastup na finalnom turniru Lige šampiona završio na četvrtom mestu.

Posle vrlo ujednačenog početka (4:4), usledilo je pet vezanih golova rumunskog tima, koji je u 14. minutu poveo 9:4, posle konztre. Adžić je bio primoran da zatraži tajm-aut, posle kojeg je među stative poslao Batinović i zamjenio kompletnu startnu postavu, izuzev Bulatović. Bukurešt je poslednji put pet golova prednosti (12:7) imao u 24. minutu kada je iz sedmerca pogodila Gulden, a onda su igračice Budućnosti uhvatile pravi ritam. Pred pauzu su Crnogorke prišle na samo gol zaostatka.

Za devet minuta drugog poluvremena Bukurešt je napravio seriju 5:1, poveo je sa 20:15 posle sedmerca Gulden, čime je stekao nedostižnu prednost.

U pobedničkoj ekipi blistala je Izabela Gulden koja je postigla devet golova iz isto toliko pokušaja, od čega pet iz sedmerca. Katarina Bulatović je sa pet golova bila najefikasnija u crnogorskom timu, dok je Ema Ramusović upisala četiri.