Obradović: Devojke opravdale poverenje

Vesti rukomet 1. jun 201715:07 > 15:07
Podeli:
Getty Images/Alex Grimm

Rukometašice Srbije odigrale su dva pripremna meča sa selekcijom Crne Gore u Beogradu. Izabranice selektora Ljubomira Obradovića pobedile su u drugom meču sa 31:24, dok je prvi duel završen bez pobednika - 31:31.

„Nismo bili kompletni, igrali smo bez Radosavljević i Milošević na levom krilu, Lekić i tri igračice iz Francuske. Devojke su opravdale poziv i poverenje. Reagovale su na moje ideje. Rano je za ocenu o novinama koje uvodimo u odbrani i napadu, ali za početak mogu pohvalno da se izrazim. Optimista sam“, rekao je Obradović.

Reprezentativke će nastaviti sa treninzima u Beogradu do 4. juna, kada putuju u Sloveniju na dvomeč sa domaćinom. Tamo će se reprezentaciji priključiti Jovana Stoiljković i Slađana Pop Lazić, dok je Marija Čolić morala da otkaže dolazak zbog povrede.

Odlazak u Padovu planiran je 9. juna, gde je za 10. zakazan prvi meč u kvalifikacijam za Svetsko prvenstvo sa Italijankama. Četiri dana kasnije je revanš u Nišu.

Reprezentacija će ‘mini turneju’ završiti prijateljskim duelom sa Hrvatskom u Virovitici 16. juna, čime će se obeležiti 60 godina od prvog Svetskog prvenstva za žene održanog u tadašnjoj Jugoslaviji, na kome je osvojena i prva medalja – bronzana.