RK Partizan Tivat: Igraćemo SEHA ligu!

Vesti rukomet 15. jul 201710:09 > 10:18
RK Partizan Tivat

Rukometaši Partizana iz Tivta neće učestvovati ove sezone u SEHA ligi. Čelnici takmičenja koje po kvalitetu ne zaostaje mnogo za Ligom šampiona, nisu dali zeleno svetlo za ekipu iz Tivta.

 Šampion Crne Gore je zadovoljio gotovo sve inače veoma zahtevne kriterijume koje postavlja SEHA. Osvojili su titulu u Crnoj Gori. Aerodrom u Tivtu postoji. Hoteli sa četiri i pet zvezdica su u blizini. Kvalitet tima na osnovu prezentovanih ideja o pojačanjima nije bio sporan. Zašto je onda SEHA rekla ne ove sezone?

„Problem je dvorana „Župa“. Ona ne zadovoljava kriterijume za učešće u takmičenju kakvo je SEHA. Čelnici ovog kvalitetnog i izuzetno jakog takmičenja insistiraju da kapacitet dvorane bude 1.500 mesta, a naša dvorana u Tivtu ima kapicitet od nekih 900. SEHA traži da tribine bude postavljene sa obe strane terena. Mi to imamo, ali ne u skladu sa traženim kvalitetom. Rekonstrukcija dvorane je nužna. Napravili smo projekat, prezentovaćemo ga čelnicima Opštine Tivat i verujem naći rešenje za problem koji postoji. Rekonstrukciju dvorane ne treba uraditi zbog Partizana, nego zbog svih klubova i sportista u Tivtu. Pored toga, rekonstrukcija dvorane bi bila u interesu Crne Gore jer bi država dobila još jednu dvoranu u kojoj bi mogle da se organizuju značajna evropska i svetska takmičenja“, rekao je sportski direktor Partizana iz Tivta Igor Petković i nastavio:

„Da li ćemo igrati SEHA ligu naredne sezone? Naravno da hoćemo“.

Dvojica entuzijasta i sanjara, Igor Petković i trener Dejan Stjepčević koji su pre desetak godina došli na ideju da od Partizana koji je nastao 1949. godine formiraju stabilan klub, dosanjali su san, ostvarili su cilj. Nisu klonuli duhom ni kada su dva puta zbog nedostatka finansijskih sredstava morali da odustanu od učešća u elitnom takmičenju.

Sada mogu da se pohvale da je Partizan 1949, osvojio dva trofeja: Kup Crne Gore i što je naravno mnogo važnije titulu prvaka Crne Gore. Partizan je dva puta učestvao u Čelendž Kupu, a naredne sezone će braniti ugled Crne Gore u znatno kvalitetnijem EHF Kupu.

„Ambicije kluba su da se borimo za oba trofeja u Crnoj Gori. Prioritet je naravno odbrana trona, jer je ona osnovni uslov za učešće u SEHA ligi. Pripreme počinju 1. avgusta, sezona u septembru, a stvaranje tima je uveliko u toku. Napustila su nas tri važna igrača, doveli smo pet pojačanja, značajno podmladili tim. Nosioci igre iz prošle sezone su ostali. Peruničić je imao problema sa povredama u završnici sezone, a Lasicu sada muči koleno. Verujem da će biti potpuno spremni za početak sezone u kojoj kao što sam rekao imamo velike ambicije“, rekao je trener Partizana Dejan Stjepčević za Sport Klub.

RK Partizan 1949

Ugled Crne Gore u EHF ligi braniće Partizan 1949, dok će Lovćen i Mojkovac igrati u Čelendž Kupu. Da bi stigli do grupne faze EHF takmičenja, rukometaši Partizana bi trebalo da prođu tri kruga kvalifikacija, a žreb za prvi je na programu već 18. jula.

„Mi jesmo sanjari, ali moramo nekada da budemo i realni. Smatram da nije realno da izborim plasman u grupnu fazu EHF takmičenja, ali isto tako obećavam i garantujem da nikome nećemo priznati da je bolji dok nas u to ne ubedi na parketu. Ovo je treće uzastopno učešće Partizana na evropskoj sceni i smatram da je to veliki uspeh. Uveren sam da će navijači znati da cene naš rad i trud i da će nas podržati kao što su to radili i prošle sezone“, naglasio je Stjepčević i dodao:

„Lovćenu i Mojkovcu želim mnogo sreće i uspeha u Čelendž Kupu“.