Koliko može Budućnost? Teško je proceniti!

Vesti rukomet 28. jul 20179:15 > 9:19
Podeli:
Privatna arhiva

Šampion je upalio motore. Rukometašice Budućnosti su iz Podgorice otputovale u Kolašin i počele pripreme za sezonu koja će u svakom slučaju biti više nego zanimljiva.

Ono što je već sada izvesno je da će Budućnost osvojiti duplu krunu u Crnoj Gori. Tu ozbiljnog rivala za sada nema. Ali pitanje je kako će se smena generacija odraziti na rezultate u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona. Umesto reči smena generacija, za Budućnost se slobodno može reći da je prava mala revolucija u pitanju. Naime, ekipu su napustile Kristina Neagu, Katarina Bulatović, Dragana Cvijić, Kinga Ahruk i Neli Irman, a od rukometa se oprostila Biljana Novović.

Dvostruki šampion Evrope i ekipa koja je u protekle dve godine, dva puta bila učesnik finalnog turnira Lige šampiona, na kojima je oba puta u polufinalu zaustavljena od Đera, koji se sada diči titulom prvaka Evrope, kreće u sezonu sa ambicijama koje je zaista teško proceniti.

Uz Milenu Raičević koja je kapiten tima i ima 27 godina i njenu vršnjakinju Martu Batinović, Suzanu Lazović (25 godina) i iskusnu Brazilku sa španskim pasošem, Darli Zokebi de Paulu koja će stajati ispred gola, teško stečeni ugled i reputaciju Budućnosti braniće devojke rođene 1996. godine i mlađe.

Sezona počinje 13. septembra. Do tada, Budućnost će bazične pripreme odraditi kao što smo napisali u Kolašinu, a zatim sledi period uigravanja i serija turnira u Ljubljani, Skoplju, Budimpešti… Prva faza Lige šampiona počinje 8. oktobra kada u Podgoricu stiže prvak Nemačke Bitighajm. Pored Bitighajma u grupi sa ekipom Budućnosti je, francuski Mec i ekipa koja će stići iz kvalifikacija.

“Počeli smo pripreme i to je prioritet u ovom trenutku. Budućnost nije u grupi favorita kao što je to bio slučaj u proteklim godinama. Očekuje nas stvaranje tima, a sa stvaranjem tima Budućnosti, uporedo radimo i na stvaranje reprezentacije. Očekuje nas učešće na Svetskom prvenstvu i start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo”, rekao je Dragan Adžić i nastavio:

“Ono što očekujem je da napredujemo iz dana u dan. Prednost Budućnosti u sezoni koja sledi je činjenica da neće biti opterećena imperativom rezultata. Potencijal imamo, ali nemamo iskustvo. Cilj nam je da potencijal pretočimo u kvalitet, a onda će doći i rezultati, kako Budućnosti tako i reprezentacije”.

Podsećanja radi Crna Gora je plasman na Svetsko prvenstvo obezbedila pošto je bila bolja od Belorusije u baraž mečevima, dok će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati u grupi sa Italijom, Poljskom i Slovačkom. Dve selekcije idu dalje na Evropsko prvenstvo, a prvi meč Crna Gora igra 27. septembra protiv Slovačke. Svetsko prvenstvo se igra u Nemačkoj od 1. do 17. decembra.