Kvalifikacije za EP: Italija lak plen za Crnu Goru

Vesti rukomet 1. okt 201718:03 > 18:06
RSCG

Rukometašice Crne Gore odlično su počele kvalifikacije za Prvenstvo Evrope. Posle pobede nad Slovačkom u Baru 24:23, izabranice Dragana Adžića kao što se i očekivalo lako su izašle na kraj sa Italijom –23:16.

Za razliku od meča u Baru kada su protiv Slovačke morale da prođu kroz neizvesnu završnicuna putu ka veoma značajnom trijumfu, protiv Italijanki problema nije bilo. Crna Gora je već napoluvremenu vodila sa 12:5 i jedino se postavljalo pitanje kojim će rezultatom biti završen duelselekcija kod kojih postoji ogromna razlika u kvalitetu, bez obzira na to što Italija napreduje izgodine u godinu.Kada su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u pitanju, narednu utakmicu Crna Gora igra 21.marta naredne godine protiv Poljske.

Posle dva odigrana kola Crna Gora i Poljska imaju po 4, aItalija i Slovačka su bez bodova. Plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta ćeizboriti dve prvoplasirane selekcije, a gotovo je izvesno da će to biti upravo Crna Gora i Poljska.Pre toga, Crnu Goru početkom decembra očekuje učešće na Svetskom šampionatu uNemačkoj. Crna Gora će u grupnoj fazi igrati protiv Danske, Rusije, Japana, Tunisa i Brazila