Stjepčević za SK: Cenimo Lovćen, titula ostaje u Tivtu

Vesti rukomet 20. okt 20174:38 > 4:41
RK Partizan 1949

Rukometna groznica polako ali sigurno trese Tivat, Cetinje, a slobodno se može reći i sve zaljubljenike u rukomet. U subotu sa početkom od 18 časova u dvorani „Župa“ u Tivtu snage će odmeriti aktuelni šampion Crne Gore Partizan 1949 i Lovćen sa Cetinja koji je prošle sezone osvojio Kup.

U pitanju je duel ekipa koja će bez ikakve dileme voditi bespoštedni rat za osvajanje trofeja u sezoni koja je počela.

Partizan 1949 je dobro počeo sezonu. Nisu briljirali puleni Dejana Stjepčevića ali su i pored toga stigli do pobeda u duelima sa Komovima, Jedinstvom iz Bijelog Polja i Mornara. Odmah po završetku meča sa Baranima stepen borbene gotovosti je podignut na maksimalan nivo. U Tivat stiže Lovćen, stiže rival koji želi da otme trofej namenjen najboljem u Crnoj Gori iz vitrina Partizana.

„Očekujem pravi rukometni spektakl. Uveren sam da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta jer će na parketu vojevati dve najbolje ekipe u Crnoj Gori. Na osnovu prikazanog u prva tri kola blaga prednost je na strani Lovćena jer su sve rivale dobili glatko i ubedljivo. Međutim, sada ih čeka mnogo teži posao. Podigli smo intenzitet rada, povećali agresivnost u odbrani i disciplinu u napadu. To se moglo videti već protiv Mornara u Baru. Imali smo sedam dana da se pripremimo. Nemamo povređenih igrača, spremni smo za borbu do poslednjih atoma snage“ rekao je trener Partizana Dejan Stjepčević za Sport Klub.

Prema informacijama koje stižu sa Cetinja, Lovćen ima velikih problema sa povređenim igračima. Predsednik kluva Vido Đakonović je najavio da Lovćen dolazi u Tivat bez trojice, a možda i četvorice igrača iz prve postave.

„Nikada nisam analizirao rivala, niti je Partizan igru bazirao na protivniku. Nastojimo da nametnemo naš stil, da našim kvalitetima stignemo do cilja. Fokusirani smo na meč koji sledi. Kada kažem da smo fokusirani onda to znači da mislimo samo o tome kako da mi odigramo ono što smo planirali. Lovćen forsira brzu igru, sa mnogo kontranapada. Imaju opasna krila i bekove, jako dobrog golmana. Pokriveni su na svim pozicijama. Da ne bude zabune i mi imamo adute, a njih ćemo prezentovati na terenu“ rekao je Dejan Stjepčević.

Duel koji sledi ne odlučuje o trofeju, ali se tenzija pred veliki derbi oseća u vazduhu.

„Tako je svaki put kada igraju Partizan i Lovćen u poslednje dve, tri godine. Tačno je da utakmica koja sledi ne donosi trofej, ali donosi značajnu psihološku prednost, stabilnost koja bi mogla da bude presudna u nastavku sezone kada se bude odlučivalo o tituli i trofeju u Kupu. Naš cilj su oba trofeja, a prioritet titula. Uradićemo sve što je u našoj moći da trofej ostane u Tivtu. Imamo snage i kvaliteta da to i uradimo.“ naglasio je trener Partizana za Sport Klub.

Utakmica Partizan 1949 vs Lovćen počinje u 18 časova u subotu, a poprište duela biće dvorana „Župa“ u Tivtu.