Rnić: Imamo dobru reprezentaciju

Vesti rukomet 23. okt. 201713:04 > 13:19
Podeli:
Getty Images/Stuart Franklin

Levi bek rukometne reprezentacije Srbije Momir Rnić stigao je među prvima u Kovilovo na okupljanje državnog tima pred EHF nedelju.

Igrač Rajn Nekar Levena došao je na okupljanje reprezentacije nakon par fenomenalnih meseci u klubu, ovenčanih osvajanjem Superkupa i liderskom pozicijom u DKB Bundesligi.

“Stigao sam već u četvrtak posle odrađene teretane. Imali smo sjajne rezultate, ali nam sledi težak ritam u novembru kada gostujemo Magdeburgu, Lajpcigu i Melsungenu. Međutim, favoriti smo, igramo odličan rukomet. Želim titulu u Nemačkoj. To je san svakog igrača“, rekao je Rnić.

Bivši član Gepingena i Melsungena, koji u najjačoj ligi na svetu provodi sedmu sezonu, istakao je da mu minutaža u klubu nije zagarantovana.

“Kod trenera Nikolaja Jakobsena, minutaža nije zagarantovana. Borim se za svoje mesto. Danac traži da si glavom uvek u utakmici, proveo na terenu pet ili 55 minuta. Bez obzira na to, osećam se lepo u klubu. Ne razmišljam o individualnom učinku, tim mi je ispred svega i želim svojim iskustvom i znanjem da pomognem da završimo sa najvrednijim peharom“.

Tridesetogodišnji Zrenjaninac ugovor sa Rajn Nekar Levenom ima do narednog juna, ali ga to ne opterećuje.

“Meni je važno da svaki naredni mesec odradim najbolje što mogu, a sve će posle toga doći. Cilj mi je da ostanem u Nemačkoj. Uvek mi je bio san da igram Bundesligu i tako je i ostalo. Odgovara mi ovaj rukomet. Nisam se zasitio. Plus, konačno sam se vratio u Ligu šampiona posle sedam – osam godina, od kako sam igrao za Gorenje i Celje“.

U klubu pored sebe ima najboljeg igrača DKB Bundeslige Endija Šmida o kome priča u superlativu:

“Šta ima da se kaže, a da već nije rečeno, top klasa, koristan za ekipu, razigrava bekove, pivotmena, krila. Sve zna o rukometu“.

Prema Rnićevim rečima, šanse Srbije na Evropskom prvenstvu 2018. u konkurenciji Hrvatske, Švedske i Islanda nisu minimalne.

“Moglo je sigurno i lakše na žrebu, ali gledamo napred, nema kukanja. U svaku utakmicu moramo punom snagom. Nismo autsajderi protiv Hrvata. Znamo se dobro, imamo i mi igrače u najboljim klubovima, iskusni smo, nemamo čega da se bojimo. Mi smo jedna dobra reprezentacija i ako krene kako treba, možemo da napravimo dobar rezultat u Hrvatskoj. Nećemo se štedeti, a sanjati zlato nikada nije loše“.

Srbija je započela pripreme u okviru EHF nedelje u kojoj će odigrati revijalni meč sa mediteranskom selekcijom u Požarevcu u utorak, kao i dvomeč sa selekcijom Austrije u Tulinu i Zudštadu narednog četvrtka i subote.

“Moramo to da iskoristimo na najbolji mogući način. Ovo je poslednji filter, brzo će decembar, a i tada ostaje par dana. Kako nama, tako svima. Uigravanje mora da bude brzo“.

Rukometaši se od ovog ciklusa ponovo vraćaju u Kovilovo, sportski centar nadomak Beograda.

“Radujem se, vežu nas lepe uspomene za ovaj prostor. Hala je dobra, tu je teretana, kvalitetan smeštaj i hrana. Izolovani smo, pa je i koncentracija na visokom nivou. Sve je kako bi trebalo da bude. I do aerodroma ćemo mnogo brže preko novog mosta“, zaključio je Rnić.

Trinaesto evropsko prvenstvo u rukometu biće održano od 12. do 28. januara 2018. godine u Hrvatskoj, a Srbija će u Grupi A igrati sa domaćinom, Švedskom i Islandom.

MP