Adžić za SK: Treba nam vremena i strpljenja

Vesti rukomet 24. okt 20172:20 > 2:25
Podeli:
Elsa, Getty Images

Fenomenalno je počela evropska avantura za rukometašice Budućnosti. Iako mlade i neiskusne na krilima velike želje nadigrale su izabranice Dragana Adžića u prvom kolu Lige šampiona nemački Bitnghajm sa 32:24.

RSCG

Već tada je iskusni stručnjak Adžić upozoravao da je odlika mladih ekipa da mnogo osciliraju a da oscilacije umeju da budu izuteno velike. Naglašavao je da ekipa pre svega mora da se osloni na odbranu.

Usledila su dva gostovanja. Dva teška gostovanja i dva poraza. Budućnost je u Norveškoj od Vajpersa poražena sa 29:19, a u Francuskoj od Meca sa 27:23.

U nastavku takmičenja, Podgoričanke očekuje nešto lakši raspored. Na svom parketu čekaju Vajpers i Mec, a gostuju Bitinghajmu. Posle tri odigrana kola, Mec je prvi sa maksimalnih 6 bodova, dok su Vajpers, Budućnost i Bitinghajm prikupili po dva.

U prevodu, Budućnost još uvek ima realne šanse da se nađe među tri ekipe koje će izbriti plasman u drugu fazu lige šampiona u kojoj će biti formirane dve grupe sa po šest ekipa. Četiri prvoplasirane iz svake grupe će posle toga u četvrtfinalnim duelima odlučiti o tome ko će biti učesnik finalnog turnira.

Nekada više nauičite iz poraza nego iz pobeda. Naravno da nismo zadovoljni što smo izgubili od Vajpersa i Meca ali je jako bitno da mlada ekipa stiče iskustvo, da napreduje iz dana u dan i da još uvek ima realne izglede za plasman drugu fazu takmičenja. Imaćemo nešto lakši raspored, jer dve utakmice igramo na svom parketu a to očigledno trenutno mnogo više prija ekipi koju vodim. Nadam se boljim rezultatima i nadam se da ćemo izboriti plasman u narednu rundu takmičenja. Ali, ponavljam primarni cilj je da ekipa napreduje iz dana u dan. Pre svega zbog toga bih jako voleo da izborimo plasman dalje jer bi mlade rukometašice imale priliku da u duelima sa najboljim timovima Evrope nastave sa sticanjem znanja i iskustva”, rekao je Adžić i dodao:

Nastavićemo sa žestokim radom i nadam se uspeti da stignemo do cilja a to je plasman u drugu fazu takmičenja. To bi za ovako mladu ekipu bilo ravno plasmanu na finalni turnir što nam je polazilo za rukom prethodne dve godine“.

Utakmica protiv Meca u 4. kolu Lige šampiona na programu je 4. novembra.