Momci na dobrom putu, Jakov Sinđić i Aleksa Perišić

Vesti rukomet 26. okt 20175:12 > 5:16
RK Partizan 1949

Mnogo puta smo čuli da je sport sličan životu. Dobre i loše stvari se smenjuju kao na filmskoj traci. Staro je pravilo da nije važno koliko jako možeš da udariš nego koliko udaraca možeš da primiš i nastaviš dalje. Da sport kao i život piše romane, videli smo u Tivtu.

Ljubitelji rukometa uživali su u sjajnom meču. Prštalo je na svakom pedlju terena. Ekipe koje će ove sezone voditi bespoštednu borbu za titulu i trofej namenjen najboljem u Kupu, prikazali su sjajnu partiju. Posle velike borbe, pobeda je pripala Lovćenu, a Cetinjani su iz Tivta ispraćeni aplauzima.
Bio je to prvi u nizu derbija koje očekuje ljubitelje rukometa u Crnoj Gori. Ovaj, nije odlučivao o trofeju ali je bio važan jer je donosio značajnu psihološku prednost timu koji stigne do pobede. Ona je sada na strani Lovćena, ali Tivćani nisu klonuli duhom, naprotiv. Već najavljuju da jedva čekaju prvi naredni duel u kome će uvereni su uspeti da uzvrate udarac istom merom.

Sada sledi EHF pauza tokom koje će seniorska reprezentacija odmeriti snage sa selekcijom Češke u sklopu priprema za Evropsko prenstvo koje se naredne godine igra u Hrvatskoj. Okupiće se i juniorska reprezentacija koju očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a selektor Brano Božović je objavio spisak igrača koji će odraditi mini pripreme na Žabljaku. Ova vest je stigla u tabor Tivćana dan posle poraza i odmah izazvala ogroman nalet pozitivne energije jer su dva zaista sjajna momka dobila poziv da brane ugled Tivta, Partizana i državnog tima. U pitanju su golman Jakov Sinđić i eksplozivni krilni igrač Aleksa Perišić.

„Prvo nisam mogao da verujem, a onda su mi osećanja dugo bila pomešana. Sa jedne strane mi je bilo strašno teško što smo izgubili od Lovćena a sa druge sam osećao ogromnu sreću i ponos što sam se našao na spisku reprezentacije. Za mene je dres sa državnim grbom svetinja i zaista ću dati sve od sebe da opravdam poziv, da doprinesem uspehu juniorske reprezentacije, dostojno branim čast i ugled Crne Gore, Partizana i Tivta“ rekao je za Sport Klub Jakov Sinđić kome stručnjaci predviđaju sjajnu karijeru.

Od osamostaljivanja Crne Gore, grupa entuzijasta na čelu sa sada predsednikom UO Toninom Fantićem, sportskim direktorom Igorom Petkovićem i trenerom Dejanom Stjepčevićem, nastoji da stvori pre svega stabilan klub. Dva puta je Partizan mogao da igra u elitnom društvu od 2006. godine pa na ovamo ali je odustajao jer nije bila zatvorena finansijska konstrukcija. Sada jeste. Partizan je pre dve godine osvojio Kup, prošle titulu. Ove godine je pokrenuo školu rukometa i pojačao rad sa kadetskom selekcijom koja učestvuje u jedinstvenoj ligi Crne Gore. Poziv iz reprezentacije koji je stigao na adresu Jakova Sinđića i Alekse Perišića je došao kao šlag na tortu.

„Rečima je zaista teško opisati koliko mi znači poziv u reprezentaciju. To je potvrda dobrog rada u klubu, to je motiv više da nastavim sa što jačim i kvalitetnijim radom. Crna Gora ima potencijala i ima mladih i talentovanih igrača. Uspeh seniora koji su izborili plasman na Evropsko prenstvo je motiv više da svi krenemo napred. Smatram da je okršaj Partizana i Lovćena pravi primer da smo na dobrom putu jer je dvorana bila puna, jer je utakmica bila izuzetno kvalitetna. Rad u reprezentaciji će doprineti da svi mi koji smo pozvani postanemo još bolji. Od toga će korist imati klubovi, reprezentacija i naravno mi koji ćemo imati priliku da napredujemo i dostojno branimo ugled i čast Crne Gore na sportskom terenu u godinama koje su pred nama“ naglasio je Aleksa Perišić momak koji je u derbiju pokazao da nema kompleksa i straha, a sedam dana ranije je Mornaru u Baru postigao devet golova.

Rukometni klub Partizan sada može da se pohvali da ima osvojen Kup, da je aktuelni šampion Crne Gore i da ima dva momka u juniorskoj reprezentaciji države. Mnogi smatraju da mesta u seniorskoj selekciji ima i za Đorđa Peruničića momka koji je četiri puta bio najbolji strelac a dva puta najbolji igrač Crne Gore, ali…..