Đukić: Bolji u gostima, nego kod kuće

Vesti rukomet 28. okt. 201710:06 > 10:08
Podeli:
rss.org.rs

Desno krilo rukometne reprezentacije Srbije Darko Đukić ocenjuje da će prijateljske utakmice protiv Austrije pomoći Orlovima da pronađu pravu igru do početka Evropskog prvenstva.

Seniorska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Austrije 34:32 (15:19) u prvom prijateljskom odmeravanju snaga u Tulnu. 

„Počeli smo dobro, vodili posle 15 minuta 11:8. Pali smo do kraja poluvremena, okrenuli su serijom 6:0. U drugom poluvremenu smo našli igru sa starta, a podatak da smo poslednjih 20 minuta dobili sa sedam golova, dovoljno govori o tome. Pokazali smo karakter. To je bitnije i od pobede u prijateljskom meču. To puno znači ovoj grupi momaka. Dokazali smo da možemo da dobijemo praktično izgubljenu utakmicu“, kaže Đukić i dodaje:

„Odlično igramo u gostima, bolje nego kod kuće. Možda je razlog i to što smo oslobođeni pritiska da je samo pobeda opcija pred našim navijačima, a sve ostalo smak sveta.“

Orlovi su u duelu sa Austrijancima isprobali različite varijante, pre svega u odbrani…

„Počeli smo sa 3-2-1 odbranom, a završili sa 6-0. Probali smo razne vrste odbrana, tražili se, da vidimo šta i koliko možemo. Mora sve da se proba. Važno je i to da su svi igrači bili na terenu. Nije nas bilo šestorica koji smo izgurali meč, nego su svi bili na terenu. Kroz sve to što smo probali, uspeli smo i da pobedimo. Veliki plus za ovu ekipu“, jasan je Đukić.

Drugi meč sa Austrijancima je na programu u subotu u 20.15 časova.