Blečić za SK: Nema opuštanja, idemo dalje

Vesti rukomet 6. nov 20170:31 > 0:35
Podeli:
RK Mojkovac

Osmesi nisu napuštali lica rukometaša Partizana ni posle poraza u velikom derbiju od Lovćena. Na svakom treningu, u svakom razgovoru su naglašavali da veruju u sebe, da veruju da mogu da uzvrate udarac.

Kada bi ste ih pitala na čemu baziraju optimizam, odgovarali su kao jedan da je najjači adut ekipe pozitvna energija, timski duh. Naglašavali su da poseduju kvalitet i do on mora doći do izražaja.
Pauza zbog EHF nedelje, je očigledno došla u pravom trenutku. Aktuelni šampion je stepen borbene gotovosti podigao na najviši mogući nivo. Svesni da ih čeka pakleno težak raspored, pojačali su intenzitet rada, zbili redove, odlučni u nameri da opravdaju ono što njihovi navijači očekuju od njih. Tri gostovanja u nizu počela su u Mojkovcu.

Partizan je posle najbolje partije u sezoni slavio sa 32:20. Dominirao je od prvog do poslednjeg minuta. Puleni Dejana Stjepčevića borili su se za svaku loptu, za svaki pedalja terena. Samim tim, Mojkovac koji jako teško gubi bodove na svom terenu, nije bio u mogućnosti da pruži bolji otpor.
Podsećanja radi, prošle sezone kada je Partizan stigao do prve titule u istoriji kluba, Mojkovac je Tivćane pobedio u polufinalu Kupa, a crno-beli su posle triler završnice slavili u šampionatu.

„Odigrali smo najbolji meč u sezoni. Sve je funkcionisalo besprekorno. Odbrana kojom je komandovao Goran Lasica je bila granitna. Iz nje smo stizali do lakih golova iz kontri i polukontri. Forsirali smo brz centar, bili na izuzetno visokom niovou u pozicionoj igri. Ono što posebno raduje pored pobede nad Mojkovcem koja je došla kao melem na ranu posle poraza od Lovćena je napredak mladih igrača koji iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i jasno je da će do kraja sezone upravo oni biti najveće pojačanje, energija iz koje ćemo crpeti snagu u borbama za trofeje. Protiv Mojkovca fenomenalni su bili svi, ali moram da istaknem zaista sjajne partije Alekse Perišića i Ognjena Lekovića“ rekao je jedan od iskusnijih u timu Partizan, pouzdani Filip Blečić. Momak, kojeg bi svaki trener poželeo u timu.
Prvo od tri gostovanja je ostalo iza Partizana. Sledi put u Andrijevicu i okršaj sa Komovima, a zatim

Partizan ide u Bijelo Polje gde ga čeka Jedinstvo.
„Idemo korak po korak. Pozitvna energija nas nije napuštala ni kada smo izgubili od Lovćena. Verovali smo u sebe i svoje mogućnosti. Sada posle Mojkovca nećemo poleteti. Nastavljamo sa još jačim radom, jer nas jako teška utakmica očekuje i protiv Komova. Do pobede možemo jedino ako ponovimo partiju koju smo prikazali u Mojkovcu. Tačnije rečeno, partija u Mojkovcu je prototip onoga što treba da radimo do kraja sezone“ naglasio je Blečić.

U drugom meču petog kola Mornar je na svom parketu pobedio Komove sa 33:30, a u utorak igraju Lovćen i Jedinstvo iz Bijelog Polja.