Bulatović: Igrala bih na SP i da je Adžić selektor

Vesti rukomet 24. nov 201711:05 > 11:06
Podeli:
Jeff Gross, Getty Images

Ljubitelji rukometa se polako navikavaju da na klupi ženske rukometne reprezentacije neće biti Dragana Adžića, da je stigao Per Johanson, te da su se u tim vratile Katarina Bulatović i Jovanka Radičević, koje su se prvobitno od nacionalnog dresa oprostile posle Olimpijskih igara u Brazilu...

Pripreme ženske rukometne reprezentacije su počele u ponedeljak u Baru.

Prvu utakmicu na Svetskom šampionatu Crna Gora igra 2. decembra protiv Danske, a pored Danske rivali u grupi će biti Rusija, Brazil, Japan, Tunis. Plasman u drugu fazu izboriće četiri selekcije.

Per Johanson je na pres konferenciji naglasio da je čast naslediti Dragana Adžića jednog od najboljih trenera planete.

Predsednik Saveza Zoran Radojičić je rekao da je Adžića smenio Savez, a ne rukometašice koje su se vratile u dres sa državnim grbom. Radojičić je dodao da je državni tim iznad svih, zahvalio je Adžiću na dosadašnjem radu i poželeo sreću reprezentaciji na Svetskom prenstvu.

Na taj način stavljena je tačka na spekulacije o smeni Dragana Adžića.

Mada i dalje ljubitelji rukometa tvrde da je do smene došlo zbog toga što je Adžić bio protiv toga da se rukometašice koje su posle Oimpijskih igara u Brazilu rekle da su se oprostile od reprezentacije ponovo budu u timu. 

“Čitala sam i čula svašta ovih dana, ali niti sam postavljala selektora, niti sam ga smenila. Odazvala bih se pozivu bez obzira na ime selektora. Srećna sam što sam ponovo u državnom timu”, rekla je Katarina Bulatović, koja trenutno brani boje ekipe ruskog Rostova, i nastavila:

“U tim sam godinama da za reprezentaciju igram zato što to volim i jer mi je stalo, a ne zato što je neko selektor ili nije. Promena selektora nije uticala na moju odluku, već se ovde radi samo o igranju iz ljubavi za svoju selekciju i svoju zemlju.“

Podsećanja radi posle Olimpijskih igara Katarine Bulatović nije bilo na spisku za Evropsko prenstvo, nije je bilo na spisku na baraž mečeve u kojima je Crna Gora preko Belorusije stigla do planetarne smotre, nije je bilo na spisku za kvalifikacione utakmice protiv Slovačke i Italije za Evropsko prvenstvo.

Onda se pomalo neočekivano pojavila na spisku pred Svetsko prvenstvo i to na spisku koji je objavio Adžić.

“Dragan Adžić i ja smo sarađivali dugi niz godina kako u reprezentaciji tako i u Budućnosti. Sve što imam, ili bih imala da mu kažem sigurno bih rekla njemu. Ne treba mediji da pričaju umesto nas dvoje. Ponavljam još jednom, igrala bih za reprezentaciju i da je Dragan Adžić selektor”, zaključila je Bulatovićeva.