Johanson: Igraćemo brzo u napadu, agresivno u odbrani

Vesti rukomet 29. nov 201712:40 > 12:45
Podeli:
sport klub

Novi sleketor Crne Gore Per Johanson imao je jako lep debi na klupi Crne Gore. U režiji povratnica u džavni tim Jovanke Radičević (11 golova) i Katarine Bulatović (6 golova) Crna Gora je u Baru u sklopu priprema za Svetsko prenstvo pobedila Srbiju sa ubedljivih 36:26.

Selektor crnogorskih rukometašica Per Johanson bio je vidno zadovoljan na pres konferenciji. Tačno je da rezultati u kontrolnim utakmicama nisu bitne, da je mnogo važnije dostići pravu formu i rezultate na Svetskom prenstvo, ali svaka pobeda prija.

„Rekao sam devojkama da moraju da mi pomognu i to su uradile sjajnom energijom. Odbrana je bila gotovo besprekorna. Iz nje smo stizali do lakih golova iz tranzicije. Jovanka Radičević je pokazala da je lider, a i Itana Grbić je bila veoma dobra u drugom poluvremenu. Iluzorno je trošiti reči o kvalitetima Katarine Bulatović“, rekao je Johanson i nastavio:

“Naši glavni aduti na Svetskom prvenstvu biće odbrana, igra iz tranzicije i brzi centar. Uz naravno pomenutu energiju koju ova selekcija poseduje. Bilo je i grešaka, ali sam uglavnom zadovoljan. Ima vremena da malo popravimo pomenute greške. Verujem da ćemo izgledati dobro u Nemačkoj“.

Dan kasnije, Srbije je uzvratila udarac i pobedila sa 31:25 u matine terminu. Naime meč u Baru je počeo u 12 časova. Johanson je posle poraza bio nešto manje zadovoljniji, ali je ipak zračio optimizmom.

„Nekada se iz poraza nauči više nego kada pobedite. U Nemačkoj treba da pokažemo izdanje iz prvog meča sa Srbijom. Prva utakmica nam je donela dobre stvari, a druga ukazala na čemu još moramo da radimo. Forsiraćemo brzu igru u napadu, uz već prepoznatljivu agresivnu igru u odbrani. Imamo još pet dana, tako da ćemo se odmoriti i spremiti za duel sa Danskom”, rekao je Johanson.

Podsećanja radi, na Svetskom šampionatu, Srbija i Crna Gora će prve utakmice odigrati 2. decembra. Crna Gora igra protiv Danske, a Srbija protiv Kine. Crna Gora je u grupi C a rivali će joj biti: Danska, Rusija, Brazil, Japan i Tunis. Srbija je u grupi D a rivali će joj biti: Nemačka, Holandija, Južna Koreja, Kina i Kamerun.

Plasman u narednu rundu takmičenje izboriće četiri najbolje selekcije iz četiri grupe koliko ih ima na planetarnom šampionatu.