Vasko Ševaljević: Obećavam borbu do poslednjeg daha

Vesti rukomet 2. jan. 201817:09 > 17:15
Podeli:
RSCG

Rukometna repreyentacija Crne Gore okupila se u utorak u Podgorici kako bi započela pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 12. januara igra u Hrvatskoj.

Ono što muči selekciju Crne Gore su povrede. Veliko je pitanje da li će Vuko Borozan i Nemanja Grbović moći da pomognu državnom timu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

„To je u rukama lekarskog tima i ne bih se bavio prognozama“ rekao je na okupljanju selektor Dragan Đukić.

Kako sada stvari stoje, šanse da se reprezentaciji pridruži Vuko Borozan su minimalne, a što se Nemanje Grbovića stanje je malo bolje.

Iskusni bek Vasko Ševaljević koji brani boje francuskog Tuluza nada se da Crna Gora može da izbori jedno od tri mesta koja iz grupne, vode u drugu fazu takmičenja.

„Ne mogu da obećam da ćemo proći dalje. Samo smo 2008. godine uspeli da se plasiramo u drugi krug. Ali, ono što mogu da obećam i iza čega stojim kao i ceo tim je da ćemo pružiti maksimum, da ćemo u svaki meč ući kao da je finale. Borićemo se poslednjih atoma snage, a favoriti na papiru, što Nemačka, Makedonija i Slovenija jesu, neka to dokažu na parketu. Neće im biti lako. Znaju i oni to!” poručio je Vasko Ševaljević.

„Počeli smo sa radom, a na pripreme smo stigli u sasvim dobroj formi. Već za dva dana idemo u Split gde ćemo odmeriti snage sa selekcijom Hrvatske. Biće to dobra provera da vidimo gde se nalazimo u odnosu na jednog od favorita kada je reč o osvajanju medalje, a pored toga Hrvatska igra slično kao Slovenija i Makedonija koji su nam rivali u grupi. Nemamo puno vremena i svaki trenutak moramo da iskoristimo”, rekao je Ševaljević.

“I dalje se nadamo da će Vuko moći da igra, ali ako se to ne desi, ostaje nam da uložimo dodatni napor kako bi na bekovskim pozicijama nadoknadili njegov izostanak. Sa Vukom ili bez njega, imamo obavezu da se borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Imamo obavezu da se borimo do poslednjeg daha za dres sa državnim grbom” naglasio je Ševaljević.