Vori: Srbija k'o Srbija, ne smemo podleći euforiji

Vesti rukomet 2. jan 201820:43 > 20:47
Podeli:
Christof Koepsel Bongarts

Još deset dana je ostalo do početka Evropskog prvenstva u rukometu koje će otvoriti domaćin Hrvatska i Srbija. Najiskusniji reprezentativac Hrvatske Igor Vori kaže da ni sam više ne zna koje su mu ovo po redu reprezentativne pripreme, ali i da je meč sa Srbijom "samo prvi stepenik".

„U ovim godinama ja moram da radim više od drugih i nisam došao da bih bio povlašćen, ako ne mogu da izdržim ceo trening kao i ostali onda nemam šta da tražim u ovoj reprezentaciji. Bol u leđimaP To je deo mog života, na to sam navikao kao na jutarnje buđenje“, rekao je u intervjuu za zagrebački Jutarnji list Igor Vori.

Lino Červar vratio se na mesto selektora Hrvatske nakon sedam godina.

„Nekako mi se čini da ima još izraženiju volju i želju za radom, veći entuzijazam nego pre. Ako je to uopšte moguće. Znate ko je Červar, za sobom ima impozantne rezultate, ali i pored svoje trofejne prošlosti na ovim pripremama se ponaša kao da je prvi put sa reprezentacijom. Jako je motivisan a to je najbolja poruka svima nama kako treba da se odnosimo prema radu. Igrači to osete, na svakom treningu daje maksimum i svaka se vežba radi kao da je poslednja u životu. I to je jedino ispravno, to je jedina staza prema uspehu“, kaže Vori.

Prvi duel Hrvatska igra protiv Srbije.

„Nemoguće je pobeći od emocija, ali svakodnevno razmišljam kako je to utakmica kao i svaka druga, uz razliku da se radi o prvom meču na turniru pa ćemo jedva čekati da počne. Neće biti lako, nikada nije lako. Neretko se setim 2009. kada smo na startu igrali protiv Južne Koreje. Svi smo uoči utakmice govorili da su Korejci dobri, ali ipak nisu na našem nivou pa smo se na parketu mučili i pred sam kraj. Ne smemo se prepustiti emocijama i podleći euforiji koja će sigurno preplaviti Spaladum arenu. A Srbija k’o Srbija, za mene je to isto kao da igramo protiv Islanda ili Švedske. I samo tako moramo razmišljati, idemo korak po korak. Kako Červar kaže, Srbija je prva, visoka stepenica, pa onda sledi još viša, Island, pa još viša, Švedska“, rekao je Vori.