Stojković: Meč sa Hrvatskom je najmanje važan

Vesti rukomet 9. jan. 201813:54 > 13:56
Podeli:
RSS

Tri dana ostala su do početka Evropskog prvenstva u rukometu, a Vladimir Cupara i Rastko Stojković govorili su o pripremnim mečevima i samom šampionatu Evrope.

Jedan od trojice golmana koje će na Evropskom prvesnstvu na raspolaganju imati selektor Jovica Cvetković, Vladimir Cupara kaže da je optimista pred mečeve grupne faze.

„Prezadovoljan sam urađenim, to je prva stvar. Druga, jedva čekam da počne Evropsko prvenstvo. Na utakmicama nismo pokazali koliko smo mogli i šta možemo. Spustili smo ritam malo, tako da verujem da će sve to doći na svoje od petka i utakmice sa Hrvatskom“, rekao je Cupara.

„Svi pričaju o meču sa Hrvatima, ali to nije jedini meč. Najbitnije je da prođemo u drugi krug, to je naš cilj. To što su samo debitanti na golu biće smao motiv više za nas. Ima mnogo dobrih reprezentacija, mnogo je onih koji mogu do medalja. Voleo bih da i mi uspemo u tome, da večno pamtimo takav rezultat“, kaže golman Ademar Leona.

Rastko Stojković je zbog reprezentativnih obaveza odložio operaciju kolena koju je trebalo da ima 10. januara. Iskusni pivotmen se reprezentaciji priključio pred mečeve sa Slovenijom.

„Koleno ne boli, radim, pokušavam da ga još više ojačam. Za sada je dobro. Očekujem da podignemo renome i reputaciju na ovom Evropksom prvenstvu. Teško je zaslužiti poštovanje, ali moramo sve da ostavimo iza sebe i spremimo se za ono što nas čeka. Najmanje je važna utakmica sa Hrvatskom. Igraš protiv domaćina koji ima želju da uzme medalju. Očekuješ da imaju pomoć publike i sudija, sve je to realno da se desi. Daćemo maksimum, ali moramo se skoncentrisati na utakmice sa Švedskom i Islandom. Šveđani su bili sjajni u prethodnim mečevima, možda su i najkvalitetniji u grupi. Zalomilo se da sa Islanđanima igramo poslednju utakmicu. Zdravstveni bilten i umor će dosta odrediti“, kaže Stojković koji smatra da će mečevi sa Slovenijom dobro doći za uigravanje taktičkih akcija koje nisu do sada uvežbane zbog povreda.