Šešum: U medijima tenzija, na terenu fer i sportski

Vesti rukomet 11. jan. 20181:39 > 1:42
Podeli:
RSS

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj koje počinje u petak biće osmo veliko takmičenje za kapitena srpske rukometne reprezentacije Žarka Šešuma. Za reprezentaciju je debitovao na Svetskom prvenstvu 2009, zanimljivo takođe u Hrvatskoj. Šešum je pred početak šampionata govorio o onome što Orlove očekuje.

Pripreme su završene bez ijedne pobede u pet mečeva.

„Možda jedino zabrinjava onakva igra protiv Makedonije. Na turnoru u Švajcarskoj smo bili nekompletni, dok smo u Sloveniji igrali sa trećom reprezentacijom na svetu na njihovom terenu dva dana zaredom. Nije tragično izgubiti od Slovenije, ali sigurno je da bi pobede dale na samopouzdanju i lepšem osećaju pred put u Split. Moramo realno sagledatistvari. Igrali smo protiv vrhunske reprezentacije, plus smo imali nekoliko rovitih igrača, u drugom meču i šest – sedam izostanaka, jer igramo već u petak,. Videli smo šta je dobro, a šta ne. Idemo na Evropsko“, rekao je Šešum.

Srbija na otvaranju šampionata igra protiv Hrvatske, a odavno jedan meč nije izazvao toliko pažnje.

„Digla se nepotrebna medijska frka. Jeste nepotrebno, ali se mora razumeti. Taj je derbi u svim sportovima specifičan. Malo je smešno i neobično što sada svi pričaju o rukometu i Evropskom prvenstvu. Tako je kako je, tako funkcionišu mediji, radi se na kraju krajeva za klik. To nama ne stvara neku dodatnu tenziju, niti opterećenje. Tenzija sama po sebi postoji na startu svakog velikog takmičenja. Nadam se i ubeđen sam da će na terenu biti sve fer i sportski između nas. Biće poseban doživljaj igrati u takvoj atmosferi“, naglašava Šešum.

U Areni u Beogradu, Srbija je Hrvatskoj bila domaćin 2012. godine.

„Drugačije je bilo, tada je bilo polufinale. Biće paklena atmosfera kakva je bila i u Beogradu. Prva utakmica donosi samo dva boda, nihe kraj sveta šta god da se desi“, rekao je kapiten Orlova.

Veliki broj reperezentativaca Srbije i Hrvatske se dobro poznaju, praktično u svojim klubovima žive zajedno.

„Puno nas igra zajedno ili često jedni protiv drugih. Uvek je fer i sportski, najnormalnije moguće. Puno igrača živi zajedno, jedu isti hleb. Više se u medijima stvorila tenzija. Biće na terenu varnica i svega, ali sve u sportskim okvirima“, kaže Šešum i dodaje da je cilj Srbije plasman u drugi krug, ali je i naglasio da neće biti lako.

Srbija je u grupi sa Hrvatskom, Švedskom i Islandom i mečeve igra upravo tim redom.

„Švedska je ozbiljna reprezentacija. Opet su u naletu. Igrali su četvrtfinale Svetskog prvenstva u Francuskoj, naleteli na domaćina, a ko zna gde bi im bio kraj. Uvek su nezgodni, ma u kom sastavu bili. U Islandu je rukomet sport broj jedan. Ni manja zemlja, ni više rukometaša. Imaju taj specifičan stil sa puno trčanja. Verovatno nas čeka i neka ofanzivna odbrana. Sve utakmice će biti na jednu loptu i nadam se da će neka prevagnuti na našu stranu da prođemo grupu“, dodao je kapiten.

Prvi duel za Srbiju je u petak protiv domaćina i počinje u 20:30 čime će šampionat Evrope za rukometaše zvanično biti otvoren.