Šešum: Nije realno; Zelenović: Verujemo, želimo, možemo

Vesti rukomet 13. jan. 201812:04 > 12:10
Podeli:
Sascha Klahn/Bongarts/Getty Images

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Žarko Šešum dan posle ubedljivog poraza od Hrvatske na startu Evropskog prvenstva istakao je da "orlovi" vrede mnogo više od prikazanog u Splitu.

Domaćin šampionata je slavio sa 32:22, a ono što još više brine su uočene brojne slabosti u timu selektora Jovice Cvetkovića.

„Hrvatska je brzo kažnjavala naše greške. U poslednjih 5 minuta prvog poluvremena otišli su na pet golova viška i praktično prelomili meč. Evidentno je da smo imali problema u napadu, a naš rival je svaku grešku kaznjavao i na kraju rutinski utakmicu priveo kraju. Nadali smo se da početkom drugog poluvremena možemo razliku da smanjimo, ali…„, rekao je Šešum za „Sport klub“ i nastavio:

Nije bilo straha. Atmosfera u dvorani je bila normalna, fer i korektna. Konačan rezultat nije stvarna vrednost našeg tima. Poraz sa 10 razlike je previsok i malo nerealan. Imamo već sutra šansu da popravimo utisak.“

Srednji bek srpskog tima naglašava da nema vremena za tugovanje jer je već u nedelju u 18:15 časova duel sa Švedskom, koja je na startu poražena od Islanda.

Ovo je turnirsko takmičenje, idemo dalje. Moramo i možemo bolje. Na turnirima je uvek tako, od dana do dana. Moraš da se izdižeš posle poraza ili da ne podlegneš euforiju ako je dobar rezultat. Imamo mnogo toga da popravimo, pre svega u napadu. Videćemo protiv Švedske koliko smo uspeli.

Svestan je Šešum da su krilni igrači bili zapostavljeni u duelu sa Hrvatima.

Imali smo problem sa protokom lopte, nismo išli u širinu, što su i oni nekim kretnjama isprovocirali. Trebalo je više da koristimo krila jer kad god smo išli u širinu ili je bio penal ili smo imali dobru šansu. Definitvno krilne igrače moramo više da koristimo u završnici,“ istakao je Šešum.

Desni bek Nemanja Zelenović potpuno se okrenuo nedeljnom meču sa Švedskom.

Moramo da skoncentrišemo na zadatke. Poenta je da u nastavak takmičenja možemo da prenesemo dva boda ukoliko pobedimo u preostale dve utakmice. Mi verujemo u to. Momci su spremni. Imamo dovoljno želje i motiva da napravimo dobar rezultat na ovom prvenstvu,“ dodao je Zelenović.