Povređeni Duvnjak propušta prvi deo EP

Vesti rukomet 13. jan. 201817:51 > 18:06
Podeli:
Getty Images/Alex Grimm

Najbolji rukometaš hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak zadobio je povredu mišića desne noge nekoliko minuta pre kraja meča protov Srbije, a analize ukazuju na to da će propustiti prvi deo Evropskog prvenstva.

Tri minuta pre kraja meča protiv Srbije, Duvnjak je pao bez kontakta sa protivničkim igračem, a ispostavilo se da je u pitanju povreda mišića desne noge. Još se ne zna kada će srednji bek ponovo biti u prilici da igra.

Pošto smo u splitskoj bolnici odradili ultrazvuk i magnetnu rezonancu, utvrđeno je da Duvnjak ima hematom na mišiću lista desne noge. Već smo započeli s fizikalnom terapijom, a nezahvalno je prognozirati koliko će ona potrajati. O daljim koracima i tretmanu Domagoja Duvnjaka ćemo redovno izveštavati celokupnu javnost“, kazao je lekar reprezentacije Hrvatske.

Hrvatski selektor Lino Červar pozvao je splitsku publiku da dođe i pruži podršku reprezentaciji na utakmici protiv Islanda.

Domagoj Duvnjak definitivno otpada za prvi krug šampionata. Mi idemo dalje, imamo ambicije da ostvarimo naše planove na svakoj utakmici. Odrediću igrača koji će zameniti Duvnjaka. Mi analiziramo i razmišljamo o sledećem protivniku. Koristim priliku da još jednom zahvalim splitskoj publici i pozivam ih da dođu i na utakmicu protiv Islanda, da budu naš osmi igrač. U ovim trenucima njihova pomoć nam je zaista najpotrebnija“, istakao je Červar

Hrvatska će svoj sledeći meč igrati protiv Islanda u nedelju u 20:30.