Šveđani: Katastrofa! Islanđani: Scenario iz snova

Vesti rukomet 13. jan 201818:45 > 19:07
Podeli:
Getty Images/Alex Grimm

Reprezentacija Švedske doživela je poraz na startu Evropskog prvenstva od ekipe Islanda 24:26. Prvo poluvreme su Šveđani izgubili rezultatom 15:8, a do kraja meča su uspeli da ublaže poraz.

Razočarani smo, želeli smo da ostvarimo bolji rezultat. Naša odbrana imala je problema sa napadom Islanđana“, istakao je selektor švedskog nacionalnog tima Kristjan Anderson.

Ni golman Šveđana Andreas Palicka nije bolje raspoložen.

Verovao sam da smo uradili dobar posao pre ove utakmice, ali prvi minuti su bili katastrofalni. Ništa nije funkcionisalo, a Islanđanima je sve išlo od ruke. Kada se tako loše startuje, teško je vratiti se kasnije. Unapred smo znali da je Island sjajna reprezentacija i da će to biti teška utakmica. Ali oni su nas na početku iznenadili i dali lake golove pored naše slabe odbrane“, nezadovoljan je bio Palicka

Sa druge strane, selektor Islanđana Geir Sveinson zadovoljno istakao da je utakmica bila kao iz snova.

Prvo poluvreme je bilo zaista dobro, igrači su pokazali da žele da pobede. Veoma smo srećni tokom utakmice. To je scenario iz snova, kada sve ide u tvoju korist, a ne protivnikovu. Ipak, pravu snagu Šveđana videli smo u drugom poluvremenu kada smo imali velikih problema sa njihovom odbranom“, zadovoljno je komentarisao meč selektor Islanđana Geir Sveinson.

Šveđani će svoj sledeći meč igrati u nedelju od 18,15 protiv Srbije, dok će Island snage odmeriti sa Hrvatskom istog dana u 20,30.