Ševcov veoma zadovoljan, Bauer razočaran

Vesti rukomet 13. jan 201819:37 > 19:54
Podeli:
Getty Images/Alex Grimm

Utakmica između Belorusije i Austrije bila je krajnje neizvesna do samog kraja, ali su pobedu sa golom prednosti odneli Belorusi (27:26).

Naravno da sam veoma zadovoljan utakmicom, kao i kompletnom igrom svog tima. Na početku smo bili malo nervozni, možda smo mogli bolje da startujemo. Austrijanci su, takođe, bili odlični. Želim da im čestitam na dobroj utakmici. Ne verujem da je ovaj meč rešio prolazak u sledeću fazu, ali nadamo se najboljem“, istakao je iskusni trener beloruske reprezentacije Jurij Ševcov.

Sa druge strane, selektor austrijskog tima Tomas Bauer ne krije razočaranje porazom.

Razočaran sam, dugo smo se pripremali za ovu utakmicu i bili smo svesni njene važnosti. Belorusija je bila stabilna u odbrani i u napadu, taktički su dobro odigrali. Bili su za jedan gol bolji od nas. Bila je to teška utakmica, ali su moji momci dali sve od sebe. Moguće je da smo u poslednjih 10 minuta igrali visokorizične pasove. Sada su nam potrebni bodovi i siguran sam da ćemo doći do njih“, ističe Bauer.

U sledećem kolu preliminarne runde Austrijanci će igrati protiv Francuza u nedelju u 18:15, dok će Belorusi odmeriti snage sa Norvežanima istog dana u 20:30.